KANSKE BÄSTA NO-BAKE OREO CHEESECAKE

no-bake Oreo cheesecake

Kanske bästa no-bake Oreo cheesecake. Bland den enklaste att baka i alla fall. Blev så krämig och god och perfekt i konsistens. Som ni märker hade jag svårt att välja bilder så det blev bildfrossa här. Men cheesecaken är så god så jag ville fånga i bild från alla vinklar. Drömgod.

no-bake Oreo cheesecake
no-bake Oreo cheesecake
no-bake Oreo cheesecake

NO.BAKE OREO CHEESECAKE

no-bake Oreo cheesecake

En sats ger 8 bitar
Tid: 30 minuter + tid i kylen

Botten:

  • 1 förpackning Oreokex, finkrossade
  • 65 g smör, smält

Cheesecake:

  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost
  • 200 g vit choklad
  • 2 tsk smör
  • 1/2 dl strösocker 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 st Oreo kex, grovt krossade

Garnering:

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 stycken Oreo kex, halverade
INSTRUKTIONER:
  1. Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan. 
  2. Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du ska dela och serverar.
  3. Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
  4. Rör färskosten mjukt. Smält choklad och smör  och blanda jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och de  krossade kexen i färskosten.
  5. Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
  6. Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
  7. Toppa med vispad grädde och kexhalvor samt garnera med kexsmulor.

Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
no-bake Oreo cheesecake
no-bake Oreo cheesecake
no-bake Oreo cheesecake
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.