MJUK CHOKLADKAKA MED JORDNÖTSSMÖRKRÄM

mjuk chokladkaka med jordnötssmörkräm

Tog mitt recept på mjuk vaniljkaka och gjorde om det till chokladkaka. Den blev saftig och god. Då piffade jag upp den med en god kräm. Det blev succé! Mjuk chokladkaka med jordnötssmörkräm. Enkelt, gott och lyxigt på mindre än en timme. Du måste bara testa denna!

mjuk chokladkaka med jordnötssmörkräm

MJUK CHOKLADKAKA MED JORDNÖTSSMÖRKRÄM

Antal: 16 bitar
Tid: ca 45 minuter

Botten:

  • 125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  •  2 dl strösocker
  •  2 äggvitor
  • 2 1/2 dl filmjölk
  •  1 tsk vaniljsocker
  • 3  dl vetemjöl
  • 1/2 dl osötad kakao
  •  1 tsk bikarbonat

Kräm:

  •  100 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  2 dl florsocker
  • 2 dl jordnötssmör 
  • 1/2 dl vispgrädde

Garnering:

  • hackade nötter eller chokladströssel
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
  6. Låt kallna innan du gör krämen.
  7. Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt jordnötssmör och vispgrädde under fortsatt vispning.
  8. Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan. Garnera och skär i lagom stora bitar.
  9. Förvaras  i kylskåp i låda med lock. 

Du kan använda kakan till tårtbottnar, en sats ger 2 bottnar på ca 20- 22 cm. Dubbla recepten på smet och kräm för att göra en tårta i fyra lager.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.