MJUK VANILJKAKA MED VISPAD HALLONPANNACOTTA

mjuk vaniljkaka med vispad hallonpannacotta

Mjuk vaniljkaka med vispad hallonpannacotta. Så fräsch. Så enkelt att göra och så enkelt att variera. Jag går redan runt och funderar på nästa smakkombination. Något med choklad. Botten är ju den samma som till min citronkaka med mascarponekräm. Pannacottan gjorde jag på gelesocker Multi, inget animaliskt gelatin.

mjuk vaniljkaka med vispad hallonpannacotta
mjuk vaniljkaka med vispad hallonpannacotta

VANILJKAKA MED VISPAD HALLONPANNACOTTA

Antal: 16 bitar
Tid: ca 45 minuter

Smet:

  • 125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  •  1 1/2 dl strösocker
  •  2 äggvitor
  • 2 1/2 dl filmjölk
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  3 1/4 dl vetemjöl
  •  1 tsk bikarbonat

Hallonpannacotta:

  •  250 g frysta hallon rumstemperatur
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  1 1/2 dl gelésocker Multi
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • hallon och färska myntablad till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. I en kastrull på spisen koka upp hallonen med gelésocker och vaniljsocker. Mosa bären. Tillsätt grädden och värm upp, får inte börja koka med grädden.
  2. Sila bort kärnorna och ställ pannacottan kallt i kylskåp så den stelnar, minst 4 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  4. Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
  5. Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott.
  6. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i ca 25- 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
  8. Låt kallna innan du vispar pannacottan till medelhårda toppar. Spritsa eller bred den över den kalla kakan.
  9. Dela i lagom stora bitar. Garnera med hallon och färska myntablad innan servering. Förvaras i kylskåp i låda med lock. 

Du kan använda kakan till tårtbottnar, en sats ger 2 bottnar på ca 20- 22 cm. Dubbla recepten på smet och kräm för att göra en tårta i fyra lager.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

3 comments / Add your comment below

  1. Pannacottan gick inte att vispa till tjock konsistens, trots att den stått 1 dygn i kylen. Den var fortfarande halvrinnig och fick bredas ut över kakan. Botten hade jag jordgubbsfil i, det blev gott.

      1. Jag silade nog bort även gelesockret med kärnorna, för det blev ganska tjockt kladd med kärnor i trots att jag skrapade i silen med en sked för att få igenom allt utom kärnor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.