PINA COLADA PAJ

pina colada paj

Det slog mig bara. Har inte bakat med ananas förr. Så tanken var att baka en enkel ananaspaj till kvällsfikat. Men sen kom jag på att kombinera med kokos och allt slutade med en Pina Colada paj. Som cocktailen fast utan alkohol. Så himla enkelt att baka och så så god. Servera den riktigt kyld, direkt från kylskåpet för bästa smaken.  Smält vit choklad ringlad över blir en hit. Finns det några  här inne som vill ta en drink med mig?

pina colada paj
pina colada paj

PINA COLADA PAJ

INGREDIENSER:

Antal: 10 bitar
Tid: ca 45 min

Botten:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos

Fyllning:

  • 1 fpk fryst ananas i bitar, upptinnad
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl 
  • 300 g färskost naturell
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 2 dl vispgrädde
  • 10 st cocktailbär
  • kokos flingor
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, både över och under värme.
  2. Blanda samman smör, strösocker, vetemjöl,  bakpulver och riven kokos till en deg, för hand eller i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform, med löstagbar botten, ca 22-24 cm i diameter .
  4. Häll vätskan av ananasen. Rör ihop ägg, vetemjöl, färskost, strösocker, vaniljsocker och ananas.
  5. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar. Bredd grädden över den kalla pajen och garnera med cocktailbär och  kokos.
  7. Servera den riktigt kyld.  

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

  1. Den här är en av de godaste jag nånsin ätit! Tusen tack för att du delade med dig av receptet. Hittade dock ej fryst ananas och använde i konservburk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.