CHEESECAKESNITTAR

cheesecakesnittar

Cheesecakesnittar med blåbärssylt. Som små cheesecakebitar typ. Det har jag längtat efter att testa väldigt länge. äntligen fick jag till dem och blev helt perfekta på första försöket.  Superenkelt att göra och att variera. Klara på 30 minuter. 

cheesecakesnittar
cheesecakesnittar

CHEESECAKESNITTAR

INGREDIENSER:

Antal ca 10-12 stora snittar
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser deg:

  • 150 g normal saltat smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk sirap, ljus
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

  • 100 g färskost naturell, typ Philadephia
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 3-4 msk blåbärssylt
  • ev äggvita att pensla med
  • pärlsocker
INSTRUKTIONER:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ev salt till en smidig deg.
  3. Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till lite.  Gör en liten fördjupning i mitten för att få plats med vaniljkrämen.
  4. Blanda färskost, vanilj- och florsocker samt maizena till en klumpfri smet.
  5. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa en tjock sträng i fördjupningen eller klicka med en matsked. Klicka en tunn sträng med blåbärssylt i mitten på färskostkrämen.
  6. Pensla ev kanterna med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Tag ut plåten och låt längderna svalna någon minut innan du skär dem snett i snittar. Använd en pizzaskärare.

Du kan byta ut blåbärssylten mot annan sylt du föredrar eller utesluta.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.