DAMMSUGARE AV MOROTSKAKA

dammsugare av morotskaka

Låt mig bjussa på ett superenkelt recept på dammsugare av morotskaka. Köper du morotskaka i mataffären så går det att göra i ett nafs. Och jag måste säga att den är förvånande god och saftig. Så har du mindre tid, sänk dina krav och kör på köpt. Vill du göra egen morotskaka har jag ett underbart gott recept HÄR. Till påsken har jag använd gul marsipan och vit choklad samt funfetti strössel. De blev härligt våriga, påskiga, och så så goda. Till julen kommer jag använda mig av röd och grön marsipan. 

dammsugare av morotskaka

DAMMSUGARE

INGREDIENSER:

Antal ca 24 stycken
Tid ca 45 minuter

Ingredienser:

  • 300 g marsipan
  • gul hushållsfärg 
  • 350 g kaksmulor, t ex av morotskaka, köpt eller hembakat*
  • 75 g rumsvarmt smör (uteslut om morotskakan är med frosting på)
  • 150 g vit choklad
    strössel
INSTRUKTIONER:
  1. Knåda in hushållsfärgen i marsipanen tills den har en jämn och stark färg. Plasta in och ställ åt sidan.
  2. Rör samman smör och kaksmulor till en smet.  Blanda till en jämn smet. Forma smeten till 2 rullar, à ca 25 cm långa. Ställ i kylen 1 timme.
  3. Dela marsipanen i två lika stora delar. Kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper, eller med hjälp av florsocker, till cirka 40 cm längd och cirka 8 cm bredd.
  4. Rulla in rullarna i marsipanen. Rulla in rullarna i marsipanen. Skär i ca 4 cm stora bitar.
  5.  Lägg bitarna med skarven neråt och rulla dem eventuellt jämna. Smält chokladen i mikrovågsugn och doppa båda ändarna. Lägg att stelna på bakplåtspapper. Strö strössel över. Förvara sedan svalt.

* recept på hembakat morotskaka med frosting hittar du HÄR. Till detta recept behövs ca 1/2 sats. Annars fungerar fint fint med morotskaka som går att köpa i mataffären.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.