SAFTIGA KOKOSBULLAR MED MJÖLK

kokosbullar med mjölk

Bullar till alla kokosfantaster där ute. Dessa kokosbullar smälter i munnen och är så enkelt att baka. Du måste testa dem. Och jag kan säga så här. Du kan byta ut kokos mot malda nötter annars byter du ut fyllningen mot en god sylt. Drömgoda i vilket fall som helst.
HÄR ser du hur lätt jag formar bullarna, om du vill ha ett tips. 

kokosbullar med mjölk
kokosbullar med mjölk
INGREDIENSER:

Antal: 12 stycken
Tid: ca 2,5 timmar

Deg:

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 8 – 9 dl vetemjöl
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk torrjäst eller 25 g färsk jäst
  • 1/2 tsk salt

Fyllning:

  • 1/2 dl mjölk pulver Semper (finns i bakhyllan)
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl kokos, riven
  • 90 g normal saltat smör, vid rumstemperatur

Topping:

  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • kokos, riven
INSTRUKTIONER:
  1. Blanda alla till degen i köksassistent eller för hand. Börja med 8 dl vetemjöl. Tillsätt mer vetemjöl ifall degen är för klibbig.
  2. Olja in din bunke och lägg degen i. Plasta in och låt jäsa i rumstemperatur för ca 1- 1,5 timmar, till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme.  Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan.
  5. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en rektangel, ca 10 X 15 cm. Du kan använda fingertopparna till att forma degen eller kavel.
  6. Med en pizzaskärare kan du strimla ena änden, ca 2 cm, som fransar. Lägg ca 1 msk fyllning i den andra änden på degplattan och rulla. 
  7. Lägg bullarna på bakplåtspapper. upprepa samma procedur med resterande degbitar. Låt jäsa ca 30 minuter.
  8. Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 10-15 minuter, tills de har fått fin färg.
  9. Koka vatten och strösocker till sockerlag och pensla de färdiga bullarna med. strö riven kokos över. Låt svalna på galler.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.