NO-BAKE STRÖSSELCHEESECAKE

No-bake strösselcheesecake till min födelsedag. En liten krämig vit chokladcheesecake med strössel för att fira hemma i all sin enkelhet, jag och killarna. Det var min tanke. Men jag har tappat allt intresse för firandet när jag sitter med mobilen i handen och väntar spänt på nyheter från BB. Min vackra flicka får just nu sin lilla prinsessa. Och jag kan inte vara med och hjälpa henne igenom. Men det kan jag leva med bara allting går bra. Kl är 04:35  den 11 mars och jag ligger sömnlös och oroar mig. Jag ska bli mormor för första gånger när som helst nu. Och det finns inget finare och vackrare och större som kan hända än  att se sitt barn få uppleva känslan av att bli förälder. Att skapa ett liv, ett barn som för alltid har fångat ditt hjärta. Just nu känns det bara som jag babblar på men får i alla fall inte en blund i natt så…

Uppdatering. Kl är 16:10, nu har lilla G kommit och allting hade gått bra. Kan andas ut. Nu väntar jag med spänning på första bilderna, första samtalet med min dotter och allt om vikt och längd. Det känns tjockt i halsen och tårarna bara rinner. Så fortsättningen följer… 

Nu har föräldrarna och lilla G kommit till ro och jag fick facetima  med dem en liten stund. Alltså jag är kär. Det är hela 3,6 kg  fördelat på 48 cm ren kärlek. Mitt första barnbarn, min lilla G. Längtar redan till första barnkalaset för G och mormor Simona.

no-bake strösselcheesecake

NO-BAKE STRÖSSELCHEESECAKE

INGREDIENSER:

Antal: 12 bitar
Tid: ca 30 min

Botten:

  • 300 g Digestivekex
  • 150 g normal saltat smör, smält

Cheesecake:

  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g färskost, naturell
  •  200 g vit choklad, smält  
  • 2 tsk smör, smält
  • 2 dl strössel

Garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • kexsmulor eller halverade kakor
  • 1/2 dl strössel
INSTRUKTIONER:
  1. Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan. 
  2. Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.
  3. Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
  4. Rör färskosten mjukt. Blanda smält choklad och smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och strösseln i färskosten.
  5. Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
  6. Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
  7. Toppa med grädde och garnera med kexsmulor och strössel.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

4 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.