NO-BAKE TROPISK CHEESECAKE MED KOKOS OCH PASSIONSFRUKT

no-bake tropisk cheesecake med kokos och passionsfrukt

Låt mig sammanfatta det hela i en mening. Denna no-bake tropisk cheesecake med kokos och passionsfrukt är en dröm. Len, söt syrlig cheesecake på en spröd digestivebotten, toppad med bränt maräng. Cheesecaken är gjort utan varken gelatin eller choklad så den är extra len men vill du ha en fastare konsistens får du servera den riktigt riktigt kall. Funkar toppen även halvfrusen. Du kan skippa marängen och servera cheesecaken som den är eller ev med lite vispad grädde.

no-bake tropisk cheesecake med kokos och passionsfrukt
no-bake tropisk cheesecake med kokos och passionsfrukt

TROPISK CHEESECAKE MED KOKOS OCH PASSIONSFRUKT

INGREDIENSER:

Antal: ca 12 bitar
Tid: ca 30 min

Botten:

  • 150 g Digestivekex, ca 10 stycken, finkrossade
  • 75 g normal saltat smör, smält

Cheesecake:

  • 1 fpk fryst passionsfrukt
  • 1 dl gelesocker Multi
  • 400 g färskost naturell
  • 2 dl sötad kondenserad mjölk, kylskåpskall
  • 2 dl kokosgrädde (tjocka delen i burken) kylskåpskall

Maräng:

  • 2 dl strösocker
  • 4 msk vatten
  • saften från 1/2 citron
  • 3 äggvitor (1 dl)
  • rostade kokoschips till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Smält passionsfrukt och gelesocker på spisen på medelvärme. Koka upp snabbt och sjuda i ett par minuter.
  2. Ta bort från spisen och sila bort kärnorna. Låt purén kallna.
  3. Fodra botten och kanterna på en rund form, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  4. Blanda kexsmulor och smält smör till en grynig blöt massa.
  5. Tryck massan i botten på formen. Packa den riktigt hård så kommer inte botten smula när du ska servera. Ställ ev kallt tills du gör cheesecaken.
  6. Vispa färskost mjukt och klumpfritt. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och kokosgrädden. Se till att du inte skakar burken innan utan hanterar varsamt. Kokosvatten behöver du inte.*
  7. Vänd purén i cheesecaken och blanda jämnt.
  8. Häll fyllningen i formen över botten och jämna till ytan. Plasta in och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.
  9. Koka strösocker, citronsaft och vatten till en sirap av honungsliknande konsistens. 
  10. Vispa äggvitorna till hård skum. Tillsätt den varna sirapen under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills marängen är blank och styv.
  11. Lotsa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Toppa den med maräng och bränn av med en gasolbrännare. Strö över rostade kokoschips 

Hittar du inga kokoschips kan du strö över riven kokos.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

  1. Denna ska vi göra idag😋 Hittade dock ingen passionsfrukt när jag handlade (varken fryst eller färsk) så jag köpte med mig hem en burk lemoncurd. Undrar lite om vad du säger om det, tror du jag kan använda den färdiga marmeladen istället för purén som står i ditt recept. Hur mkt tar jag av den i så fall? Annars får jag ge mig ut i affärerna och jaga rätt på passionen. ☺️

    1. Hej, Vet inte om cheesecaken kommer att stelna tillräckligt för du ska inte använda gelésocker med den. Kanske om du skulle servera halvfrysen eller så…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.