NO-BAKE CHOKLADPAJ MED GRÄDDE

no-bake chokladpaj med grädde

En no-bake chokladpaj med grädde, enkelt och så himlens god. Gör den på favorit chokladen och servera lättvispad grädde till. Skulle du välja mörk choklad då föreslår jag att du dubblar mängden sötat kondenserad mjölk så inte chokladpajen blir för bitter. Om det inte är så att du gilla smaken. Jag har blandat lite mörk och ljus choklad, tog rester” jag hade hemma. Nästa gång kommer jag ta vit choklad och mörk. Och pajen kan lätt göras glutenfri, byt ut kexen till botten mot glutenfrivariant.

no-bake chokladpaj med grädde
no-bake chokladpaj med grädde

NO-BAKE CHOKLADPAJ MED GRÄDDE

INGREDIENSER:

Antal 12 bitar
Tid ca 30-45 min

Botten:

  • 230 g Digestivekex, ca 15 stycken, finkrossade
  • 100 g normal saltat smör, smält

Fyllning:

  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g choklad (mörk, ljus eller blandat)*  grovhackad
  • 1 dl sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl vispgrädde att toppa med
  • hyvlad choklad till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Blanda kex och smält smör till en blöt gryning massa. Tryck kexmassan i botten och upp på kanterna på en rund form med löstagbar botten, ca 20-22 cm i diameter. Packa kexmassan ordentligt så den inte smular sen.
  2. Ställ i kyl eller frys för 10-15 min. Under tiden förbered fyllningen.
  3. I en kastrull på spisen värm 2 dl vispgrädde, choklad och sötad kondenserad mjölk. Rör i tills all choklad har smält och du har en jämn smet.
  4. Häll chokladsmeten i pajskalet och jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylskåp för minst 2 timmar eller tills chokladen har stelnat. 
  5. Innan servering vispa grädden lätt, toppa pajen med och strö över hyvlad choklad. Servera.
  6. Förvaras i kylskåp.

* Om du väljer mörk choklad kan du behöva justera sötma i pajen, 1,5 dl sötat kondenserad i receptet. 
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

5 comments / Add your comment below

  1. Det tog nästan 12 timmar innan den stelnade ordentligt och chokladen rann bara ut ändå sen, ganska gott ändå men nått fel på receptet, följde det noggrant.

    1. Hej, vad märkligt, vet inte vad det kan vara. Vad har du använt för chokladsort? %? Hade du rätt mängd av alla ingredienser? För min blev precis så som i min video och på bild. Svårt att veta vad det kan vara innan. Kommer att baka den igen bara för att kolla igen alla mängder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.