VANILJCUPCAKES MED VIT CHOKLADKRÄM

vaniljcupcakes med vit chokladkräm

För inte länge sen bakade jag vaniljcupcakes med vit chokladkräm . Ville testa lite olika varianter på att piffa upp dessa. Lite ätbar glitter pulver som jag siktade över och sen även målat på de utstansade blommorna. Använde först bokstäver som jag tryckte ner i pastan och sen målade jag med ätbara målarfärg. Superenkelt. Glitter och glamour till fest, barnkalas eller finmiddag.

vaniljcupcakes med vit chokladkräm

VANILJCUPCAKES MED VIT CHOKLADKRÄM

INGREDIENSER:

Antal: ca 24-30 stycken beroende på storlek på dina formar
Tid: ca 30 min

Smet:

  • 150 g normal saltat smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
Kräm:
  • 3 dl mjölk
  • 1 2/3 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 100 g vit choklad
  • 225 g smör rumstempererat

Garnering:

  • rosa skimmer ätbar pulver
  • sockerpasta eller marsipan att stansa ut till olika motiv. 
  • rosa ätbar målarfärg 
INSTRUKTIONER:
  1.  Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt, ca 4-5 minuter.
  4. Sikta vetemjöl, vanilj- och bakpulver och vänd i smeten. 
  5. Häll vätska i smeten och blanda till en jämn smet. 
  6. Häll i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, beroende på ugn.  Låt kallna innan du gör krämen. 
  7. Blanda mjölk, vetemjöl och strösocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Tillsätt chokladen i bitar och blanda tills den smälter.
  8. Täck med lock och ställ kallt. 
  9. Vispa smöret luftigt.
  10. Tillsätt den kalla krämen , en matsked åt gången. Vispa jämt emellan. 
  11. Spritsa cupcakes med kräm. Sikta glitterpulver över och garnera.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.