BLAND DE GODASTE BULLARNA PAN DE MALLORCA

godaste bullarna pan de mallorca

Alltså de godaste bullarna Pan de Mallorca. Smöriga och luftiga bullar som du bakar på en knådfri deg. Du kan i princip blanda allt med en matsked. Jag kavlade upp ärmarna och blandade degen med bara mina händer. Gick på under 5 minuter. Jag använder torrjäst och blandar degen alltid på kvällen och bakar ut dagen efter på morgonen. Slipper stå och passa degen så den jäser till dubbelstorlek. Bullarna är gudomligt goda med ett glas kall mjölk eller varm choklad.

godaste bullarna pan de mallorca
godaste bullarna pan de mallorca

PAN DE MALLORCA

INGREDIENSER:

Antal 8- 10 jättebullar

Ingredienser:

  • 2 1/2 tsk torrjäst eller 20 g färsk jäst
  • 1 1/2 dl mjölk kylskåpskall*
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 60 g smör, mjuk
  • 8 1/2 – 10 dl vetemjöl
  • 4 msk smör, smält att pensla degen med
  • florsocker att sikta över de färdigt gräddade bullarna
INSTRUKTIONER:
  1. I en stor skål eller bunke blanda mjölk och torr eller färsk jäst. Lös upp och låt stå ca 10 minuter.
  2. Tillsätt övriga ingredienserna, börja med 8 1/2 dl vetemjöl.
  3. Blanda med en träslev eller matsked. Tillsätt ev lite mer vetemjöl. Degen ska gå ihop inte vara smulig.
  4. Du behöver inte knåda i maskin men vill du bara knåda jämnt tills all vetemjöl har inkorporerats så gör det.
  5. Olja lätt din skål och plasta in den samt låt degen jäsa i rumstemperatur för ca 1- 1 1/2 timme eller till dubbelstorlek.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en rektangel ca 35 X 45 cm.
  7. Pensla med smält smör och skär i långa strimlor på ca 4-5 cm. Rulla varje delstrimla och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt. 
  8. Jäs under handduk för ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 g över- och undervärme när det är ca 30 minuter kvar av jäsningstiden.
  9. Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 12-15 minuter eller tills dem är gyllenbruna.
  10. Låt svalna på galler innan du siktar över florsocker. Njut med en kopp kall mjölk till.

* Om du har bråttom och vill att degen ska jäsa snabbare ska du värma mjölken, det ska vara fingervarmt.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

14 comments / Add your comment below

  1. Vilka attraktiva bullarna de är!
    Hur gör du när du förbereda kvällen innan och baka på morgonen?
    Kalljäsning i kylskåpet?

  2. Ser så goda ut! Tänkte testa idag 🤩 Mjölken, ska den vara varm eller kall? 🤔

    1. Hej, Jag använde kylskåpskall mjölk men funkar med fingervarmt också om mn har bråttom och vill bullarna ska jäsa snabbare.

  3. Hej,
    Läser svaren ovan och blir inte klokare av det tyvärr. Önskar svar på:
    1, Om du jäser över natten, låter du degen stå i kylskåp och jäsa eller rumstemperatur?
    2, När du jäser bullarna i 1,5h, använder du kylskåpskall eller fingervarm mjölk?
    Tacksam för svar, vill inte behöva sabba en hel deg….
    Mvh

    1. Hej,
      Mjölken ska vara kylskåpskall som det står i receptet. Bullarna ska inte jäsa i kylskåp utan i rumstemperatur även om det ska vara över natten. Om du inte har ett kök som det är 28-30 grader i.

  4. Hej

    Vet du om detta recept även funkar på Glutenfritt mjöl? Vet du även om de blir torra som glutenfritt tyvärr vanligtvis blir?

    Underbara bilder på dina bakverk…

    Häls
    Åsa

    1. Hej Åsa, jag är så dålig på baka glutenfritt så jag kan inte svara på. Det är lite andra mängder mjöl man använder i glutenfria recept. Ledsen.

  5. Hej
    Ser de står jättebullar, blir dom lika bra att göra små. Tänkte till studenten

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.