SMÖRDEGSBREV MED HALLONSYLT KÄRLEKSBREV TILL ALLA HJÄRTANS DAG

smördegsbrev med hallonsylt

Säg det med ett brev. Kärleksbrev. Fira kärlekens dag med ätbara kärleksbrev. Smördegsbrev med hallonsylt. Så himla enkelt att baka och så söta och uppskattade. Du svänger ihop dessa på två ingredienser egentligen och det tar dig max 20-25 minuter. Jag bakade en batch igår och kan säga att C tog med sig hela fatet och åt upp ALLA. Sen frågade han mig om jag tyckte om dem. Japp måste baka igen dem på söndag.

smördegsbrev med hallonsylt

SMÖRDEGSBREV MED HALLONSYLT

INGREDIENSER:

Antal 6 kuvert
Tid: ca 20 min

Ingredienser:

  • 1 fpk färsk rektangulär smördegsplatta
  • 2 dl hallonsylt eller annan god sylt
  • lite mjölk att pensla med
  • lite strösocker att strö över
  • florsoker att sikta över innan servering
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 200 grader, både över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åtsidan.
  2. Rulla ut smördegen försiktigt. Använd en linjal och en pizzaskärare eller kniv att dela plattan med. 
  3. Skär 6 kvadrater med 12-12,5 cm sidan. beroende på hur stor din platta är. 
  4. Lägg en rejäl klick sylt i mitten. Sätt ihop två motsatta hörn som i bilden nedan.
  5. Ta den ena hörnet och lägg den över. Så får du formen av ett öppet brev. Lägg på plåt med lite mellanrum mellan breven.
  6. pensla ev med lite mjölk och strö över strösocker för att få en knaprig yta.
  7. Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter, tills dem är gyllenbruna. 
  8. Ta ut och låt svalna lite innan servering. Sikta florsocker över.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.