GODASTE MASCARPONEKRÄMEN

godaste mascarponekrämen

Den enklaste och bland den godaste mascarponekrämen gör du på få ingredienser och ett par minuter. Krämen är en färskvara och jag föreslår att du inte gör den innan du ska garnera eller toppa dina bakverk med. Den är som lättast att använda färsk, blandad samma dag, och godast också. Så blanda den inte flera dagar innan den ska ätas. Blir svårare att spritsa om den har ståt ett tag. Men ett toppad bakverk klarar sig i kylskåp i två-tre dygn utan problem.

godaste macarponekrämen
godaste macarponekrämen

GODASTE MASCARPONEKRÄMEN

INGREDIENSER:

En sats räcker till att frosta en långpannekaka eller 20 muffinsar

Ingredienser:

  • 150 g mascarponeost, vid rumstemperatur
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  1/2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
INSTRUKTIONER:
  1. Vispa mascarponeost, vaniljsocker och florsocker jämnt och klumpfritt.
  2. Vispa grädden till medelhårda toppar.
  3. Vänd grädden i maskarponekrämen. Blanda bara tills krämen är klumpfri.
  4. Bred eller spritsa krämen över kakan eller muffinsen.
  5. Bakverken förvaras i kylskåp!

Du kan använda krämen med fördel att fylla och frosta en tårta eller en rulltårta.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.