LION HOUSE ROLLS FRUKOSTBRÖD

Lion house rolls frukostbröd

På riktigt. Saftigaste, luftigaste bullarna som finns. Ät dem till frukost eller till mellis. Så mjuka och smälter i munnen. Passar perfekt till helgen. Skickade bild till mamma efter att jag har provbakat dessa och hon ville ha receptet på en gång. Hon har redan hunnit baka dem flera gånger sen dess och själv har jag precis hunnit publicera receptet. Smöriga, luftiga och helt helt perfekta! Krävs väldigt mycket för att jag skulle ersätta detta recept med annat.
Tro mig detta recept är värt att testa och ett riktigt keeper.

Lion house rolls frukostbröd
Lion house rolls frukostbröd

LION HOUSE ROLLS FRUKOSTBRÖD

INGREDIENSER:

Antal ca 24-26 rolls

Tid: 2,5- 3 timmar

Deg:

  • 5 dl varmt vatten
  • 1 1/2 dl mjölkpulver
  • 2 msk torrjäst
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1 ägg
  • 13 1/2 – 15 dl mjöl 
  • ca 1 dl smält smör att pensla bullarna med
INSTRUKTIONER:
  1. Lös upp mjölkpulvret i varmt vatten i en skål. Tillsätt jästen och blanda väl. Låt stå ett par minuter på en varm plats så jästen aktiveras, börjar skumma.
  2. Tillsätt ägg, strösocker, salt, smör och 13 dl av vetemjölet och blanda väl. 
  3. Kör ca 2 minuter innan du tillsätter mer vetemjöl.
  4. Addera mer vetemjöl, lite i taget, tills degen släpper kanterna och känns elastisk, fortfarande fuktig men klibbar ej. Själv har jag använt hela mjölmängden i receptet.
  5. Olja lätt en stor bunke, lägg i degen format till en boll som du har rullat i lite så hela degen blir oljig. På det sättet torkar inte degen under jäsningstiden.
  6. Täck med plastfolie eller kökshandduk och låt degen vila på en dragfri och varm plats tills den har fördubblats sin storlek. Min deg fick vila i 1,5 timme.
  7. Kavla degen på ett lätt mjölat bakbord till en rektangel, ca 6-7 mm tjock, och pensla rikligt med smält smör.
  8. Skär i små rektanglar så stora som t ex din sträckta tumme och pekfinger som formar ett L. Då har du både höjd och längd på rektanglarna.
  9. Rulla lätt och lägg på en plåt kläd med bakplåtspapper med skarven neråt.
  10. Låt bullarna jäsa under en kökshandduk för ca 1 timme eller minst tills de har dubblat sin storlek.
  11. Sätt ugnen på 175 grader, både över- och undervärme, när det återstår ca 20 minuter av jäsningstiden.
  12. Grädda i mitten av ugnen för ca 15- 20 minuter tills dem har fått fin färg. (Obs! tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika)
  13. Pensla med smält smör när du tar dem ut från ugnen.

Servera bullarna ljumma eller kalla om du orkar vänta så pass länge. hemma försvann halva satsen på en halv timme. Jag gjorde ett test och sparade en bulle i 4 dagar. Den var fortfarande mjuk, inte alls torrt och trist som annat matbröd kan bli redan dagen efter. Vågar ni ge er på det berätta gärna sen hur det har gått för er. Alltid roligt att höra från er läsare. 
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

5 comments / Add your comment below

  1. Hej!
    Testade det här receptet idag, men gjorde det glutenfritt.
    Tog då 15dl Lailas blåa mjölmix och 1tsk glutenfritt xantangummi istället.( Vet ej om xantangummit hade behövts dock)
    Skulle kanske varit inne i ugnen lite till men hade dem 18min så ville inte de skulle bli torra.
    De blev jätte goda!
    Tack för bra recept!

  2. Buongiorno vorrei provare le tue ricette che sono tutte splendide ma essendo italiana la farina e lo zucchero lo calcoliamo in grammi.Vorrei sapere ad esempio 15 dl di farina come posso convertirli in grammi.Grazie e complimenti

    1. Hej,

      det kan man säkert men de blir så fluffiga av en anledning 🙂 Mjölk pulver finns i vanliga matbutiker, bakhyllan, och det kostar inte mycket.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.