OREO COOKIES

Oreo cookies

Vem älskar inte Oreokex? Inte många.  Dessa Oreo cookies är som att ta den älskade kakan till nästa nivå. Om du rullar degbollarna länge kommer smakerna blandas mer. Jag ville ha en sån kaka i tre färger så varje tuggan blir en trevlig överraskning, smakar olika.

Oreo cookies
Oreo cookies

BANOFFEE GROTTOR

INGREDIENSER:

Antal 12 stycken
Tid: ca 30 min

Kakdeg:

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 2 msk mörkt osötat kakao
  • 6 st krossade Oreokex
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  3. Vispa smör, strö- och muscovadosocker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.
  4. Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och vispa tills allt blandats.
  5. Fördela degen lika i 3 skålar. Den ena lämnar du så. I den andra blandar du kakao och i den tredje de krossade kexen.
  6. Rulla till 10-12 bollar av varje deg, blir stora som valnötter.
  7. Sätt ihop en boll av varje degsort och rulla lätt. Lägg glest på plåten.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter.
  9. Låt kakorna kallna på galler under en kökshandduk innan du förvarar i en lufttätt burk.

 

Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.