TURKISKT BRÖD I STEKPANNA

turkiskt bröd i stekpanna

Jag har länge varit sugen på att baka ett gott bröd som passar både till stekt kyckling eller nötkött eller bara äta som det är med massa gott på. Det blev ett turkiskt bröd i stekpanna som är så superenkelt att baka, eller ska jag säga steka? Och du kan pensla med olivolja eller smör och toppa med vitlöksdressing, chiliflakes och persilja. Annars kan du köra på en efterrättvariant med smör, kanel och strösocker på. Ni ville ha med bröd och bullar nu under 2021 så jag bara gör som jag blir tillsagd. 🙂
HÄR kan du se en liten video på hur jag formar och steker bröden.

turkiskt bröd i stekpanna

TURKISKT BRÖD I STEKPANNA

turkiskt bröd i stekpanna
INGREDIENSER:

Antal 8 stycken

Deg:

  • 1 1/2 dl varmt vatten
  • 1 1/2 dl varm mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk torrjäst eller 20 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk varm olja, neutral i smaken

Topping:

  • olivolja
  • pressad vitlök
  • hackad persilja
  • chiliflakes
  • flingsalt
INSTRUKTIONER:
  1. I en skål blanda vatten, mjölk, strösocker och torrjäst. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 10 minuter.
  2. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda jämnt. Du kan blanda för hand eller med en matsked.
  3. Tillsätt oljan och knåda jämnt. Plasta in och låt jäsa i rumstemperatur för 1 timme.
  4. Ta upp degen på bakbordet och dela i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll och kavla till ett tortillaliknande bröd ca 17-20 cm i diameter.
  5. Herta upp en stekpanna på spisen och stek varje bröd i ca 2 1/2- 3 minuter på varje sidan.
  6. Pensla med olivolja, toppa med vitlök, persilja och chili flakes samt flingsalt. Njut!!!!

 
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

15 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.