ENKEL OCH GOD CHOKLADMOUSSE MED BÄRSÅS

chokladmousse

Superfräsch och framför allt superenkel chokladmousse med bärsås. Jag använde hallon och blåbär och passade perfekt ihop med den lena chokladmoussen. På 10 minuter har du en len och god mousse. För mig som inte gillar så stark bitter chokladsmak är denna helt perfekt. Du kan göra moussen med favoritkexen och toppa med vad du önskar. Själv tycker jag att Balerina mörk choko med vispgrädde ger den perfekta chokladsmaken. MUMS!

chokladmousse
chokladmousse

CHOKLADMOUSSE MED BÄRSÅS

INGREDIENSER:

Antal: 4 portioner
Tid: ca 10 minuter effektiv tid

Mousse:

  • 16 stycken Balerina kakor med chokladfyllning, brutna i mindre bitar
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev 1 msk kakao, osötat

Bärsås och garnering:

  • 250 g frysta bär
  • 1 dl Dansukker Gelesocker Multi
  • 4-6 kakor, grovkrossade
  • maränger
  • ev citronmeliss
INSTRUKTIONER:
  1. I en skål lägg kakorna och häll vispgrädden över.
  2. Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller minst 4 timmar.
  3. I en kastrull på spisen koka upp bär och gélesocker, sjuda på medelvärme ett par minuter. Ta bort från spisen och låt såsen kallna.*
  4. Vispa moussen fluffigt. Tillsätt ev vaniljsocker och kakao. Vispa jämnt.
  5. I fyra glasburkar eller skålar fördela såsen. Spritsa eller skedda moussen  ovanpå. Toppa med maränger, grönt och ev kaksmul. 
  6. Förvaras i kylskåp till servering. 
  7. Håller  i upp i 2-3 dagar.

* Tänk på att göra bärsåsen någon timme innan serveringen. Kan bli lite tjock om den står för länge. Inget fel i det men bara så du vet.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.