SAFFRANSBAGUETTE GALET GODA OCH SÅ ENKELT ATT BAKA

saffransbaguette

Ett enkelt recept som jag bakade i Nyhetsmorgon men som har fått en julkostym.  Vridna saffransbaguette som är perfekta nu i juletider men inte bara det. Passar utmärkt till fisk eller skaldjurssoppa och gryta. Verkligen ett superenkelt recept och så enkelt att variera. Detta recept tröttnar du inte på i första taget, jag vet att jag inte gör det.

Tänk att julen har passerat och vi närmar oss årsskiftet med stormsteg. Saffransbaguetterna passar lika bra till nyår som dem gjorde till julen. Så enkla att baka och du behöver inte anstränga dig det minsta.
Det är fortfarande bra pris på min bok Simonas Söta i  WEBBUTIKEN. Passa på t o m den 31/12.

saffransbaguette

SAFFRANSBAGUETTE GALET GODA OCH SÅ ENKELT ATT BAKA

INGREDIENSER:

Antal 3 st
Tid: ca 45 minuter effektiv tid
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser deg:

  • 7 dl vetemjöl
  • 1- 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk torrjäst
  • 2 påsar malen saffran 
  • 4 dl kallt vatten
  • ca 1 dl mjöl till utbakning
  • ev flingsalt att strö över baguetterna innan gräddning
INSTRUKTIONER:
  1. I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt vatten och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. Ta upp degen på väl mjölat bakbord. Dela i 2 bitar. Mjöla ytan rikligt och börja tvina och dra i ändarna, forma till baguette.  HÄR kan du se hur jag formar baguetterna.
  4. Lägg på plåt. Upprepa samma procedur med resterande deg. 
  5. Grädda bröden i mitten av ugnen för ca 20–25 minuter (beroende på ugn och hur välgräddad skorpa du vill ha).
  6. Ta ut plåten ur ugnen, lyft bröden med bakplåtspapper och ställ på galler. Vill du ha mjukare skorpa, täck med en handduk. Låt bröden kallna innan du skär i skivor.

Tips!
  • Degen ska vara klibbig
  • Mjöla underlaget/bakbordet rikligt
  • Mjöla dina händer rikligt
  • Hantera den färdigjästa degen så lite som möjligt när du formar till baguette så du behåller kvar all luft i brödet
Följ @simonamuntean på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.