PEPPARKAKSMOUSSE MED LINGONSÅS

pepparkaksmousse med lingonsås

Kanske julens enklaste men definitivt bland den godaste desserten, pepparkaksmousse med lingonsås. Eller till nyår. Och så är det lätt som en plätt att göra den. Effektiv tid är inte mer än 10 minuter. Och smaken… när C fick smaka pratade han om moussen i 3 veckor efteråt. 

En dessert värd att serveras på Nobelmiddagen.

Han är gullig min man, inte Nobelmiddagen men jag tycker den duger mer än väl till jul- eller nyårsmiddag. 

pepparkaksmousse med lingonsås
pepparkaksmousse med lingonsås

PEPPARKAKSMOUSSE MED LINGONSÅS

INGREDIENSER:

Antal 4 portioner
Tid: 15 minuter

Mousse:

  • 175 g pepparkakor
  • 5 dl vispgrädde
  • ev 1/2- 1 dl florsocker 

Lingonsås:

  • 200 g frysta lingon
  • 1 dl glögg alkoholfritt
  • 1 dl gelésocker
INSTRUKTIONER:
  1. I en skål bryt pepparkakorna i mindre bitar.
  2. Häll vispgrädden över och plasta in.
  3. Ställ kallt i minst 4 h eller över natten.
  4. I en kastrull på spisen blanda alla ingredienser till lingonsåsen.
  5. Koka upp och sen låt småputtra ett par minuter. Låt kallna.
  6. Vispa moussen fluffigt ett par minuter.
  7. Tillsätt florsocker och vispa jämnt.
  8. I fyra glas eller portionsformar, varva lingonsås med pepparkaksmousse och ev finkrossade pepparkakor.
  9. Avsluta med lingonsås.
  10. Håller i minst 2 dygn i kylskåp. Garnera precis innan servering.
  11. Njut!

Det viktigaste är att kexen och vispgrädden får tid att stå kallt. Vispa, häll i glas eller portionsformar och ställ kallt till servering. 
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

    1. Hej, kexen sväller i grädden. Sen ska det vispas fluffigt. Var det för kallt? Hade du vägt din kakor och vispgrädde? Har gjort detta recept många gånger och det har blivit bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.