back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PEPPARKAKSCHEESECAKE MED GRÖNA MARMELAD KULOR

  • 12 personer

En julig cheesecake på pepparkaksbotten och med fräsch smak av gröna marmelad kulor. Enkelt och så gott utan ugn. Passar perfekt till adventsfikat eller varför inte på julbordet? Denna no-bake pepparkakscheesecake med gröna marmelad kulor är inte bara enkelt att göra, glutenfri om du så önskar, men smakar himmelskt gott. Detta recept är för er alla Gröna kulor– älskare som nu kan köpa favorit godiset i lösvikt hos Hemmakväll Sverige. Pssst! Visste du att grönakulorna är både glutenfria och veganska? Just det!

Hur

Instruktioner

1.

Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.

3.

I en kastrull på spisen värm 1,5 dl vispgrädde, Gröna kulor och gelesocker. Rör i kontinuerligt tills godiset har smält helt eller det är väldigt små bitar kvar. Ta bort från spisen och låt stå och kallna.

4.

Vispa färskosten mjuk och sen vispa grädden ner i den. Vänd godiskrämen i ostmassan och blanda jämnt. Häll fyllningen över botten och jämna till ytan.

5.

Plasta in formen och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten. Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.

6.

Garnera med Gröna kulor halvor, lingon och pepparkakssmul.

Ingredienser

Botten

300 g pepparkakor (använd glutenfria för ett glutenfri cheesecake)

150 g normal saltat smör, smält

Cheesecake

1,5 dl vispgrädde

12 stycken Gröna marmelad kulor, klippta i små bitar

4-6 msk gelesocker

600 g färskost naturell

Ca 1,5- 2 dl vispgrädde

Topping

Gröna kulor halvor

Frysta lingon

2 krossade pepparkakor