OREOKAKA I LÅNGPANNA

Oreokaka i långpanna

Himmel och pannkaka vad denna kaka är god. Varför tänker jag på pannkakor nu? Kanske för att det är torsdag idag. Men denna Oreokaka i långpanna är gudomligt god. Enkelt att göra och så god även utan kräm.

Passa på och besök min WEBBUTIK, just nu har jag julkampanj på boken. Personlig hälsning, fin paketerat och skickat direkt till den du önskar, fraktfritt. Och så har du chans att vinna lyxfika för två personer.  MISSA INTE!

Oreokaka i långpanna

OREOKAKA I LÅNGPANNA

Oreokaka i långpanna

Antal: 16 bitar
Tid: ca 45 minuter

Smet:

  • 125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  •  1 1/2 dl strösocker
  •  2 äggvitor
  • 2 1/2 dl filmjölk
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  3 1/4 dl vetemjöl
  •  1 tsk bikarbonat
  • ca 1 dl oreokex, grovkrossade

Kräm:

  •  100 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  1- 1/2 dl florsocker
  • 1 – 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl Oreokex riktigt finkrossade

Garnering:

  • mini Oreokex
  • ev lite kräm
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
  6. Låt kallna innan du gör krämen.
  7. Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt vispgrädden under fortsatt vispning.
  8. Vänd ner de finkrossade Oreokexen och blanda jämnt. 
  9. Bred krämen över kakan och strö över lite kexsmulor. 
  10. Dela i lagom stora bitar och garnera med lite kräm och mini Oreo innan servering.
  11. Förvaras  kallt i låda med lock. 

Du kan använda kakan till tårtbottnar, en sats ger 2 bottnar på ca 20- 22 cm. Dubbla recepten på smet och kräm för att göra en tårta i fyra lager.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.