NO-BAKE MOROTSCHEESECAKE

no-bake morotscheesecake

En mycket lättbakat no-bake morotscheesecake utan gelatin eller choklad. Den fasta konsistensen får du med hjälp av Dansukkers Gelésocker Multi som är mycket lätt att använda. Den är vegetabilisk så du skippar den animaliska gelatinen. Samtidigt som du kan snabbt svänga ihop denna krämiga cheesecake som inte ska frysas in eller bakas i ugn. Lätt som en plätt eller ska jag säga som en bit cheesecake?

no-bake morotscheesecake

NO-BAKE MOROTSCHEESECAKE

INGREDIENSER:

Antal: 12 bitar
Tid: ca 30 min

Cheesecake:

  • 2 stora morötter, grovrivna
  • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 600 g färskost, naturell

Botten:

  • 300 g Digestivekex
  • 150 g normal saltat smör, smält

Garnering:

  • 1/2 dl morötter, finrivna
  • citronmeliss 
INSTRUKTIONER:
  1. I en kastrull på spisen värm rivna morötter och Gelésocker. När det börjar koka sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter. Mossa morötterna lätt eller purea dem. Ta bort från värmen, tillsätt citron och blanda lätt. Låt kallna.
  2. Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan. 
  3. Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.
  4. Rör färskosten mjuk och vänd morötterna ner i den. Häll fyllningen över botten och jämna till ytan.
  5. Plasta in formen och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.
  6. Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.
  7. Garnera med rivna morötter och citronmeliss.

* Du kan garnera med vispad grädde. Vispa grädden med en knivsudd bakpulver till medelhårda toppar. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att behöva oroa dig för att den ska skära sig och bli smör.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.