*Du kanske inte behöver hela mjölmängden, degen ska vara elastisk, fuktig men inte klibba.
Ska du frysa in bullarna gör det direkt efter att du har format dem, alltså ogräddade. Ta fram och grädda i förvärmt ugn för ca 20 minuter. På det sättet har du alltid färska bullar på nolltid.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
Hej! Jag älskar dina kanelbullar. Men jag hade det lite svårt efter treslaget. Hur gör du det så att plattan är jämnt utan att fyllningen kommer ut överallt? Tack från Tyskland!
Hej, degen får inte vara för varme, alltså köket. Sen ska inte fyllningen vara för varm, rinnig. Jag brukar köra med lite mjöl i fyllningen.
Jag förstår inte riktigt receptet 😬 ska det verkligen vara 9 dl Vetemjöl + 6-7 dl sen alltså sammanlagt 15 -16 dl Mjöl 😳 jättekonstigt & måste bli väldigt torra bullar.
Hej, har förtydligat i receptet. Du tillsätter 6-7 dl, lite i taget, du kanske inte behöver hela mjölmängden. Degen är elastisk, fuktig men släpper från bunken och klibbar inte.
Ahhhh då förstår jag ☺️ bakar inte alls så mkt 🤷🏻♀️😬 🙈 men ska testa dina Kanelbullar till Kanelbullens Dag 🤗.Tusen tack för dina smaskiga recept 😋 & så glad att några inte innehåller Ägg då jag är allergisk 😢 / Pia 🤗🍄🍂🍁
Har precis satt degen på jäsning och är nu nervös, har aldrig bakat med torrjäst förut! Fick i 12 dl mjöl totalt och tror att det kan vara på gränsen till för mkt nu i efterhand. Men vi bakar ut imorrn och ser hur det går! 😊
Åh vad spännande. Hoppas du kommer gilla bullarna 🙂
Hej, i din ”snurrvideo” så ser man att du skär degen på längden och inte på tvären, det kanske du ska förtydliga i recepted. Mina bullar blev väldigt små eftersom jag skar dem på det ”vanliga” sättet. Sen ser det ut som du fått igång gluten i din video, min deg var väldigt ömtålig och ville gärna gå av när jag försökte linda den.
Hej Johan, Du ska använda flera remsor även om du skär från den korta sidan och inte från den långa.