back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ÄPPELPAJ­KLADDKAKA MED FÄRSKOST­FROSTING

  • 10 personer

En kladdkaka som smakar äppelpaj eller en äppelpaj som har en kladdkakans konsistens. En äppelpajkladdkaka med färskostfrosting. Så så god. Och så enkelt att göra. Du kan skippa frostingen och äta den med en klick grädde eller vaniljglass. Så god. Jag vet att jag har sagt det redan men tyvärr, kan inte sluta säga det.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Smält smöret i en kastrull på spisen och bryn det något. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en jämn smet.

3.

Häll smeten i formen.

4.

Grädda i ca 15- 20 minuter tills kakan är klar runt kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten.

5.

Låt kakan kallna i formen innan du ställer den i kylskåpet.

6.

Innan servering vispa färskost och smör riktigt luftigt. Tillsätt florsockret och vispa jämnt. Tillsätt eventuell lite vispgrädde och vispa frostingen till önskad konsistens.

7.

Ställ kladdkakan på ett serveringsfat. Spritsa eller bred frostingen över.

8.

Garnera ev med ätbara blommor eller blad och ev kanderade äppelskivor.*

9.

Lägg garneringen på precis innan servering. Servera riktigt kall!

Ingredienser

Smet

150 g smör

3 dl vetemjöl

2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

0.5 tsk kanel

1-2 äpplen, skalade och grovrivna

Frosting

200 g färskost naturell

100 g normal saltat smör, rumstempererat

1 – 1.5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

lite vispgrädde att få frostingen till rätt konsistens