I reklamsamarbete med Hemmakväll Sverige
Är du en skum sur typ eller mer av en chokladtyp? Svara inte för du får vara både och. Men har en annan fråga till dig. Hur firar man lösgodisets dag på bästa sätt om inte med en vaniljdessert med favorit godiset? Sväng ihop en snabb dessert och låt var och en fylla den med favorit godiset. Har du sockerkaka i frysen, eller kanske en tårtbit, ta fram dessa och gör bara vaniljkräm till. Lätt som en plätt.


VANILJDESSERT MED FAVORIT GODISET

INGREDIENSER:
Vaniljkräm:
- 3 dl mjölk
- 1 2/3 dl strösocker
- 4 msk vetemjöl
- 225 g smör rumstempererat
- 1-1 1/2 tsk vaniljsocker
- florsocker att sikta över
Sockerkaka:
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 75 g normal saltat smör, smält
- 1 dl mjölk
Topping:
- favorit godis från Hemmakväll
INSTRUKTIONER:
- Blanda mjölk, vetemjöl och strösocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
- Täck med lock och ställ kallt.
- Vispa smöret luftigt.
- Tillsätt den kalla krämen , en matsked åt gången. Vispa jämt emellan.
- Tillsätt vaniljsocker och vispa lätt. Förvara krämen ev svalt tills du ska göra desserten.
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform, ställ åt sidan.
- Sikta vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
- Vänd försiktigt mjölblandningen i äggsmeten. använd en slickepott eller träslev. Häll i smör och mjölk och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Häll i formen och grädda i mitten av ugnen för 25-30 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp och delar i små kuber.
- Vid servering varva sockerkaksbotten med vaniljkräm och favorit godiset från Hemmakväll i höra glas eller portionsskålar. Toppa med ännu mer godis.
Frys in kakor och tårtbitar som inte går åt. Då kan du använda till desserten när du får oväntat besök.
Följ @simonamuntean_ på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

FOTO: SIMONA MUNTEAN