KANELBULLERULLTÅRTA

kanelbullerulltårta

Heeeeelt underbar kanelbullerulltårta. Enkelt att göra och snabbt som sjutton. Jag gör en vaniljkräm som jag smaksätter med kanel för att undvika smörkräm som jag inte är så förtjust i. Men du kan skippa vaniljkrämen och dubbla mängden smör och strösocker.

kanelbullerulltårta

KANELBULLERULLTÅRTA

INGREDIENSER:

Antal: ca 12 bitar
Tid: 20 min

Smet:

  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1/2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)

Fyllning:

  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör rumstempererat
  • 2-3 msk malen kanel
  • ev kakao att sikta över den färdiga kakan
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. Förbered fyllningen. Blanda mjölk, vetemjöl och strösocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
  4. Häll i en skål, sätt på lock och ställ kallt. 
  5. I en stor skål eller bunke vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.
  6. Sikta resten av ingredienserna i smeten och vänd försiktigt med en slickepott. 
  7. Bred smeten på bakplåtspapper i plåten och grädda i mitten av ugnen för ca 5 minuter. passa den så inte kakan bränns.
  8. Stjälp upp kakan på ett annat sockrat bakplåtspapper. pensla baksidan av pappret med kallt vatten och dra bort det försiktigt.
  9. Täck med en kökshandduk tills du gör klart fyllningen.
  10. Vispa smöret luftigt. Tillsätt den kalla krämen , en matsked åt gången. Vispa jämt emellan. 
  11. Tillsätt kanel och vispa fyllningen riktigt luftigt. Bred över den kallna kakan och rulla från den långa sidan.
  12. Plasta in kakan och ställ kallt minst en timme.
  13. Skär i lagom stora bitar och servera.

Det går mycket lättare att skära kakan när fyllningen har stelnat. Använd en riktigt vass kniv.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.