Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme
Heeeeelt underbar kanelbullerulltårta. Enkelt att göra och snabbt som sjutton. Jag gör en vaniljkräm som jag smaksätter med kanel för att undvika smörkräm som jag inte är så förtjust i. Men du kan skippa vaniljkrämen och dubbla mängden smör och strösocker.
1.
Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme
2.
Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan
3.
Förbered fyllningen. Blanda mjölk, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar
4.
Häll i en skål, sätt på lock och ställ kallt
5.
I en stor skål eller bunke vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt
6.
Sikta resten av ingredienserna i smeten och vänd försiktigt med en slickepott
7.
Bred smeten på bakplåtspapper i plåten och grädda i mitten av ugnen för ca 5 minuter. Passa den så inte kakan bränns
8.
Stjälp upp kakan på ett annat sockrat bakplåtspapper. Pensla baksidan av pappret med kallt vatten och dra bort det försiktigt
9.
Täck med en kökshandduk tills du gör klart fyllningen
10.
Vispa smöret luftigt. Tillsätt den kalla krämen , en matsked åt gången. Vispa jämt emellan
11.
Tillsätt kanel och vispa fyllningen riktigt luftigt. Bred över den kallna kakan och rulla från den långa sidan
12.
Plasta in kakan och ställ kallt minst en timme
13.
Skär i lagom stora bitar och servera
1.
Det går mycket lättare att skära kakan när fyllningen har stelnat. Använd en riktigt vass kniv
3 stora ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
3 msk vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
en nypa salt
0.5 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
1.5 dl mjölk
1 dl strösocker
2-3 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100 g smör rumstempererat
2-3 msk malen kanel
ev kakao att sikta över den färdiga kakan