back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KANELBULLE­RULLTÅRTA

  • 20 minuter
  • 12 bitar

Heeeeelt underbar kanelbullerulltårta. Enkelt att göra och snabbt som sjutton. Jag gör en vaniljkräm som jag smaksätter med kanel för att undvika smörkräm som jag inte är så förtjust i. Men du kan skippa vaniljkrämen och dubbla mängden smör och strösocker.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme

2.

Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan

3.

Förbered fyllningen. Blanda mjölk, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar

4.

Häll i en skål, sätt på lock och ställ kallt

5.

I en stor skål eller bunke vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt

6.

Sikta resten av ingredienserna i smeten och vänd försiktigt med en slickepott

7.

Bred smeten på bakplåtspapper i plåten och grädda i mitten av ugnen för ca 5 minuter. Passa den så inte kakan bränns

8.

Stjälp upp kakan på ett annat sockrat bakplåtspapper. Pensla baksidan av pappret med kallt vatten och dra bort det försiktigt

9.

Täck med en kökshandduk tills du gör klart fyllningen

10.

Vispa smöret luftigt. Tillsätt den kalla krämen , en matsked åt gången. Vispa jämt emellan

11.

Tillsätt kanel och vispa fyllningen riktigt luftigt. Bred över den kallna kakan och rulla från den långa sidan

12.

Plasta in kakan och ställ kallt minst en timme

13.

Skär i lagom stora bitar och servera

Tips!

1.

Det går mycket lättare att skära kakan när fyllningen har stelnat. Använd en riktigt vass kniv

Ingredienser

Smet

3 stora ägg

1.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl potatismjöl

3 msk vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

en nypa salt

0.5 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)

Fyllning

1.5 dl mjölk

1 dl strösocker

2-3 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

100 g smör rumstempererat

2-3 msk malen kanel

ev kakao att sikta över den färdiga kakan