SAFTIG KÄRLEKSMUMSKAKA

saftig kärleksmumskaka

I senaste livebakningen blev det saftig kärleksmumskaka bland annat tokigt som hände den kvällen. Den började med att jag kallade kärleksmums för kärleksbums, en liten plupp från min assistens hoppade ur, hamnade i skålen med ägg och socker, vispades ett par varv innan den hoppade ur och hamnade i en liten skål med smör på bordet. Sen var skrattattackerna igång. men men, kärleksmumskakan blev perfekt och när sessionen var klar doftade hela köket bara choklad, kokos och kaffe. MUMS! 

saftig kärleksmumskaka
saftig kärleksmumskaka

SAFTIG KÄRLEKSMUMSKAKA

INGREDIENSER:

Antal 12 bitar
Tid: ca 45 minuter

Smet:

  • 125 g normal saltat smör, smält
  • 1 dl filmjölk
  • ev 2-3 msk bryggd kaffe
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl Brun Farin (Farinsocker) 

Glasyr:

  • 75 g smör, smält
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 – 3 ½ dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha det och konsistensen på glasyren)
  • 2 msk starkt bryggd kaffe
  • riven kokos att garnera med
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla en hålat rund form, ca 20-22 cm i diameter, och ställ åt sidan.
  2. Häll filmjölken och ev kaffet över det varma smöret och låt det svalna.
  3. I en skål sikta vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och Brun Farin pösigt. Tillsätt mjölblandningen samt vätska och blanda med en slickepott till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30  minuter.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund.
  7. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat eller en större tallrik.
  8. Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en skål. Börja alltid med mindre mängd florsocker. Eventuellt häll i lite mer kaffe så den blir lagom konsistens som går att bre på.
  9. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar och serverar.

Filmjölken gör kakan saftigare men självklart kan du byta ut den mot mjölk, 3%.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.