CHOKLADKAKOR MED FLINGSALT

chokladkakor med flingsalt

Dessa kakor är beroendeframkallande. Chokladiga chokladkakor med flingsalt. Smälter i munnen. Jag bakade dessa live på Instagram och hade svårt att hålla mig efter jag tagit en tugga. Och då var jag i direktsändning. Men jag gjorde ”misstaget” att gömma en bit Dulcey choklad i några av kakorna och då var jag fast. DRÖMGODA. 

chokladkakor med flingsalt

CHOKLADKAKOR MED FLINGSALT

INGREDIENSER:

Antal: 16 stycken
Tid: ca 30 min

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad av bra kvalité
  • 125 g normal saltat smör i kuber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl brunt farin
  • 2 stora ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk osötad kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping:

  • flingsalt 
  • 1 dl chokladknappar 
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, både över- och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. I en kastrull på spisen smält choklad och smör. Ta bort från plattan.
  3. I en skål vispa ägg och strösocker samt brunt farin riktigt pösigt. Häll choklad och smör i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa jämt.
  4. Tillsätt övriga torra ingredienserna och vänd tills du får en jämn smet/deg. Blanda sist i 1 dl chokladknappar. Om smeten är lite lös låt den vila ett par minuter.
  5. Med en glasskopa eller matsked ta ut smet och släpp glest på plåten. Strö över flingsalt och chokladknappar och grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter.
  6. Kakorna kommer kanske att spricka och sen sjunka lite efter att du har tagit ut dem. Låt de kallna helt på plåten innan du lyfter dem försiktigt.
  7. Förvaras i lufttätt burk.

Du kan smaksätta smeten med hackade nötter, chokladbitar eller torkad frukt. Varför inte gömma en karamellbit?
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.