VÄRLDENS GODASTE KLADDKAKA – PÅ RIKTIGT

Den ultimata kladdkakan, godaste kladdkaka, och det enda receptet du behöver. Och för att lyckas med behöver du tänka på tre enkla saker. Den ena är att använda choklad av bra kvalité, inte blanda i smeten mer än det behövs och den tredje den väsentliga, att inte grädda kakan för länge. Här gäller verkligen att du känner din ugn så du inte gräddar kakan för mycket så du tappar den krämiga konsistensen. Vet att det är svårt men tänk att bättre om kakan är undergräddad än övergräddad. 

godaste kladdkaka
godaste kladdkaka

GODASTE KLADDKAKA

INGREDIENSER:

Antal ca 8 bitar
Tid: ca 35 min

Smet:

  • 100 g normalsaltat  smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad av bra kvalité (minst 70%)
  • 1 1/2 dl Muscovadosocker, ljust eller mörkt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl

Topping och garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • chokladkulor, riven eller hyvlad
  • ätbar guldpulver
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.
  3. I en kastrull på spisen värm smör och vispgrädde. Rör i emellanåt. Så fort smöret har smällt tillsätt chokladen och rör i kontinuerligt.
  4. Ta bort från spisen och tillsätt all socker. Blanda jämt.
  5. Tillsätt salt och äggen lätt uppvispade. Vispa kraftigt så inte äggen blir till äggröra på grund av värmen.
  6. Blanda i sist vetemjöl och blanda till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. kakan ska vara klar på kanten och ytan men kännas fortfarande mjuk i mitten.
  8. Låt kakan kallna i formen under ett kökshandduk. och sen vila i kylskåp i minst en timme.
  9. Vispa grädden till medelhårda toppar.  Lotsa formen och ställ kakan på ett serveringsfat. Spritsa eller lägg på en klick grädde på kakan innan servering. garnera med choklad.

Servera kakan riktigt riktigt kall för en sån tryffelaktig konsistens. Det går jättebra att frysa in den färdiggräddade kakan.
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

17 comments / Add your comment below

  1. Nä, denna smakar alldeles för mycket mörk choklad. Jättestark och mastig. Efter första tuggan blev det för mycket för min smak. Annars väldigt god konsistens. Bör nämnas i receptet att man kan välja choklad efter egen smak. Jag rekommenderar inte att bara använda 70% om man inte fullkomligt äälskar supertung, mörk chokladsmak.

  2. Jag har provat en hel del kladdkakor, men absolut ingen slår den här!
    För mig som dessutom är tokig i mörk choklad är den här kladdkakan helt klart topp 1 på min topplista!
    Den mörka mustiga smaken av chokladen passar perfekt med en klick grädde till!

  3. Ojojoj vad god den ser ut! 😋 Går det att göra den glutenfri? Om ja, vilket mjöl skulle du rekommendera?
    Mvh Maria

  4. Den absolut bästa kladdkakan😀 jag tar hälften mörk och ljus choklad och det passat oss perfekt👍

  5. Du kanske ska skriva i receptet när du lägger ut att du har dubbel sats, av en sats bli den jättetunn, jag gjorde dubbel sen , och då blev den hög, som den på bilden ☝
    Blir lite falsk marknadsföring.

    1. Hej Marina,

      Jag använde en form på 20 cm till denna sats så det är korrekt i receptet. Kakan är inte jättehög men beroende på hur bilden är tagen och hur pass nära så ser kakan större än i verkligheten. 🙂

      Önskar dig en fin dag!

  6. Ser såå gott ut 😋 Jag som äter mjölkfritt funderar om det måste vara vispgrädde eller kan man använda havrematlagningsgrädde?

  7. Kommer att prova..men köra 66 procent på chokladen..
    Jag kan det mesta om choklad men kör lite mindre..en Amdei el Vahlrona.
    Och skippa allt bling bling på kakan..

  8. Mums va gott det ser ut.
    Hur får du den så glansig på toppen? Är det smält choklad uppepå.
    Mvh Helene

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.