BROWNIES MED HALLONCHEESECAKE FYLLNING

brownies med halloncheesecake fyllning

Helt underbara brownies med halloncheesecake fyllning. Halloncheesecaken passar perfekt som fyllning i dessa krämiga chokladiga browniebitar. Du får både kladdig brownie och cheesecake i samma tugga, vad mer kan du begära?

brownies med halloncheesecake fyllning
brownies med halloncheesecake fyllning

BROWNIES MED HALLONCHEESECAKE FYLLNING

brownies med halloncheesecake fyllning
INGREDIENSER:

En sats ger 16 bitar
Tid: ca 45 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Betyg: SSSSS++

Browniesmet:

  • 10 msk (140 g) smör
  • 113 g hackad mörk choklad
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl brun farin
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl + 1 msk kakao
  • 1/8 tsk salt

Halloncheesecake fyllning:

  • 200 g färskost
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
  • 2 ägg 
  • 2- 3 msk vetemjöl
  • 100 g frysta hallon, upptinade
  • 1/2 – 1 dl choklad knappar att toppa med
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och fodra en form ca 22 X 22 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Smällt smör och choklad på spisen och blanda tills den är jämn. 
  3. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker och brun farin. Vispa snabbt till smöret är inkorporerat. 
  4. Låt svalna tills den bara är lite ljummen.
  5. Tillsätt äggen och vaniljsocker under kraftig vispning och fortsätt i en minut.
  6. Vänd de torra ingredienser i smeten.
  7. Vispa jämnt och häll smeten i formen.
  8. Mosa hallonen och sila bort kärnorna. Blanda färskost, strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl jämnt. Tillsätt hallonpurén och blanda jämnt. 
  9. Klicka cheesecaken över browniesmeten i pannan. Dra runt med spetsen av en kniv.
  10. Toppa med chokladknappar.
  11. Grädda i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter tills cheesecaken har satt sig men är fortfarande lite mjuk i mitten av formen.
  12. Låt kakan kallna helt, helst i kylskåp, innan du tar ut och skär den i bitar.

Du kan byta ut hallonen mot andra bär eller hoppa över att smaksätta fyllningen.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.