MANDELKAKA MED SYRLIG TOPPING

mandelkaka med syrlig topping

I reklamsamarbete med Hemmakväll Sverige

En underbar mandelkaka med syrlig topping. Älskar smaken på Hemmakvälls Stora mjuka blåa men alltså färgen. Helt underbar. Det är lösgodisbit som skapar syran i fyllningen och även den härliga färgen. Enkel att sno ihop och funkar till årets alla fikor!

mandelkaka med syrlig topping
mandelkaka med syrlig topping
INGREDIENSER:

En sats ger ca 10 bitar
Svårighetsgrad: lätt
Tid: ca 45 minuter
Betyg: SSSSS+++

Mandelkaka:

  • 2 dl vetemjöl
  • 2/3 dl mandelmjöl
  • en nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 små ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl gräddfil eller fett yoghurt
  • 2/3 dl olja neutral i smaken, typ rapsolja

Fyllning:

INSTRUKTIONER:
  1. Heta upp vispgrädde i en kastrull på spisen. Tillsätt godisbitarna och värm försiktigt så inte grädden börjar koka. Rör emellan åt.
  2. Ta bort från spisen när allt godis har smält. Låt svalna.
  3. Ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.
  4. Sätt ugnen på 175 º C och smörja och mjöla en rund form ca 24 cm. Har använt en så kallad Kaiser form som har lite upphöjda kanter när du vänder den färdiga kakan uppochner.
  5. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, salt och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
  6. I en större skål vispa ägg med strösocker och vanilj.
  7. Tillsätt gräddfil och olja och vispa jämt.
  8. Häll i mjölblandningen och blanda jämt.
  9. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter beroende på ugn. 
  10. Låt kakan svalna i formen under en kökshandduk.
  11. Vänd kakan på ett serveringsfat.
  12. Vispa fyllningen luftigt. Fyll en spritspåse försett med rostyll med fyllningen och toppa kakan. 
  13.  Förvaras svalt.

Du kan byta ut godiset mot annan favorit.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.