NO-BAKE TIRAMISU CHEESECAKE

no-bake Tiramisu cheesecake

En Tiramisu som du enkelt tar med dig ute på picknick och inte bara det utan serverar enkelt till alla gäster. Och så blir det en ljuvlig kombo mellan den klassiska Tiramisun och en No-bake cheesecake. Ja du förstår vad jag syftar på, en no-bake Tiramisu cheesecake. Och bara som en parentes, det tar en halvtimme att svänga ihop den.

no-bake Tiramisu cheesecake
no-bake Tiramisu cheesecake

NO-BAKE TIRAMISU CHEESECAKE

INGREDIENSER:

Antal ca 20 bitar
Tid: ca 30 minuter
Svårighetsgrad: lätt

Botten:

  • 400 g digestivekex, finkrossade
  • 200 g smör, smält
  • 8 – 10 stycken Savoiardikex

Fyllning:

  • 1 1/2 msk gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • 500 g färskost, rumstempererat
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl bryggt kaffe
INSTRUKTIONER:
  1. Fodra en form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Blanda kex ( men spara 4 msk till garnering) med smält smör till en gryning massa. Tryck massan i botten på formen, använd baksidan av en matsked eller glas för att packa massan ordentligt. 
  3. Doppa snabbt varje kex i kaffe och lägg glest på botten. Ställ formen åt sidan.
  4. I en liten skål lägg gelatinpulvret och kallt vatten. Rör i och låt svälla i ca 5 minuter. Mikra sen 10-15 sekunder tills gelatinet har smält. Rör i och låt svalna.
  5. I en stor skål vispa färskost, vispgrädde och florsocker samt vaniljsocker. 
  6. Tillsätt gelatinet under fortsatt vispning. 
  7. Häll cheesecaken mellan kexen och sen över, försiktigt så du inte mosar dem. Jämna till ytan. 
  8. Strö kex över och plasta in formen ordentligt. Ställ kallt i ett par timmar eller över natten. Skär i lagom bitar innan serveringen. Njut!

Glöm inte servera dig en kopp kaffe till. Och med risk att upprepa mig, njut!
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.