ENKLA NO-BAKE TWIXKAKOR

Twixkakor

Superenkla no-bake Twixkakor eller rutor som tar ca 15 minuter att svänga ihop. Sen får du ställa formen i frysen lite så stelnar kakorna snabbare. annars väntar du snällt ett par timmar. Men det gjorde inte jag. Har ALDRIG tålamod att vänta. Hår toppade jag dem med ljus choklad på 45% men kan tänka mig att Dulcey Choklad skulle sitta fint fin på. Jag bara säger det…

Twixkakor

ENKLA NO-BAKE TWIXKAKOR

INGREDIENSER:

Antal: 20 stycken
Tid: ca 15 minuter
Svårighetsgrad: lätt

Botten:

  • 250 g finkrossade Digestivekex
  • 75 g normal saltat smör, smält
  • 300 g karamelliserad mjölk* eller kolasås på tub
  • 150 g choklad, ljus eller mörk +1 msk smör
  • fling salt
INSTRUKTIONER:
  1. Krossa kexen i matberedare eller i en påse som du kör brödkavel över.
  2. Blanda kex med smält smör och kolasås. Jag brukar göra med karamelliserad mjölk som känns lite lyxigare än kolasås på tub, men båda fungerar lika bra.
  3. Tryck smeten i en bakform som du har fodrat med bakplåtspapper. Släta till ytan och ställ i kylen.
  4. Smält chokladen och smöret i mikron 15 sekunder åt gången, rör om emellan. Bred den över kakan.
  5. Ställ kakan kallt för att stelna.
  6. Vill du göra ett vackert mönster på chokladen, ta ut kakan ur kylen efter 2-3 minuter och dra med en gaffel. Ställ kakan kallt igen.
  7. När den har stelnat ska den delas i lagom stora mumsbitar som förvaras kallt.

*karamelliserad mjölk är det vi kallar för Dulce de Leche och går att köpa i matbutiker. Att INTE förväxlas med kondenserad mjölk.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.