Innan påsk skulle jag testa ett nytt recept på brioche. Jag fyllde den med keso. Men hade räknat ”lite” fel och fick det dubbla degen. Först tänkte jag frysa in deg men det gör jag aldrig så varför börja med det nu? Så jag bestämde mig att fylla två längder med hallonsylt. Hade ändå en burk i skafferiet som stirrade på mig varje gång jag öppnade luckan. Vilken saftig brioche med hallonsylt jag fick till! Och så fick många av mina följare på Instagram ett gott skratt när de såg steg-för-steg bilderna på Stories,
Vilken flopp, efter en timme i ugnen tog jag ut dem och tog ut dem ur formen, då rann degen ut. De skulle behövt betydligt längre tid eller annat recept.
Hej Martin, vad tråkigt att du misslyckades. Tiden i receptet är endast en anvisning, du måste gå efter din ugn eftersom alla ugnar är olika, dem gräddar olika vid samma temperatur. Märkligt att degen skulle rinna efter en timme i ugnen. Jag kan inte svara på vad som kan ha gått fel.
Snurra från båda ändarna? Menar du som en vanlig längd? 🤗
Du vrider åt olika hål, typ 🙂 Vet inte hur jag ska förklara.
Hela sylten rann ut på bordet hehhehe, inte mycket kvar i rullen 😂