HALLONGROTTKLADDKAKA MED BRYNT SMÖR

hallongrottkladdkaka med brynt smör

När tanken var att baka en stor hallongrotta istället för flera små och med brynt smör för den där lilla extra och det blev en kladdkaka istället. Ja du hörde rätt, en hallongrottkladdkaka med brynt smör. Har ingen aning om någon annan har bakat den tidigare men jag kan tänka mig att det kommer bli några kladdkakeentusiaster som kommer försöka sig på. Jag kan varmt rekommendera den om du som jag älskar hallongrottor och kladdkaka.

Jag har fått så många bra namnförslag till kakan så det var verkligen svårt att välja men jag tänker mig att innan du ser kakan ska du veta vad du kan förvänta dig att få så fort du hör namnet. 

hallongrottkladdkaka med brynt smör
hallongrottkladdkaka med brynt smör

HALLONGROTTKLADDKAKA MED BRYNT SMÖR

INGREDIENSER:

Antal 10 bitar
Tid: 25-30  minuter
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser smet:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Ingredienser topping:

  • 2 dl god hallonsylt
  • florsocker att sikta över den färdiga kakan
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen och bryn det något. Blanda ner resterande ingredienser och rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen.
  4. Förgrädda kakan i mitten av ugnen för 10 minuter så att den får lite yta. Ta sedan ut den från ugnen och klicka sylt i mitten av kakan. Strö över ev pärlsocker eller mandelflan.
  5. Sätt tillbaka formen in i ugnen och grädda ca 20 – 25 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.
  6. Servera riktigt kall!

X
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.