SIMONAS SÖTA min första bakbok

Simonas söta

Reklam för min egen bakbok, Simonas Söta

Den är här. Boken. Simonas Söta, sagolika bakverk för fest och fika. Jag är så stolt över denna bok, stolt och lite skrämd över hur väl den kommer mottas där ute. Har lagt ner hela min själ i den och hoppas bara att du ska älska den lika mycket som jag gör.

En sockerkaka behöver aldrig se tråkig ut, det hoppas jag boken är bevis på.

Ovan ser du ett urval av bilder och recept från boken. Alla valda med omsorg för att passa alla smaker. Boken är en utmärkt inspirationskälla till bakning och dekorering, att bläddra i då och då och drömma sig bort. Signerad utgåva går att förbeställas fram till sista april. Passa på nu när det är 10% rabatt på ordinarie priset. Införskaffa ett exemplar till dig själv eller någon du tycker om. Boken går att beställas på Adlibris. Och följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så missar du inga nya recept och annat skojigt som är på gång. Just nu har jag en tävling på gång på Instagram. Och nu tillbaka till receptet…


Simonas söta

SIMONAS SÖTA
sagolika bakverk
till fest och fika

En sats ger 60 stycken sagolika bakverk indelade i 7 kapitel
Tid: ca 8 månader, mer eller mindre
Svårighetsgrad: Svår balansgång mellan  heltidsjobb som ekonom, heltidsjobb som receptkreatör och bloggare samt familjeliv men ett minne för livet och värt all tid

Ingredienser 3 lika delar:

  • en tjej med en STOR dröm om en GALEN idé om att ge ut en bakbok full med enkla läckerheter
  • ett stycke  Mondial förlag som vågar chansa
  • en fotograf, Thomas Hjertén

Fyllning:

  • en OÄNDLIG passion för enkelt och gott i vackert utstyrsel

Garnering och dekorering:

  •  en rejäl dos fantasi och galenskap som du får dubblar
  • här gäller det att verkligen tänka utanför ramarna
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, både över- och undervärme. Starta med en rejäl fundering på VAD du vill åstadkomma, smörj på ordentligt och ställ åt sidan.
  2. I en stor skål lägg ner alla dina våghalsiga idéer, skisser, och rör om ordentligt. Ställ på en varm plats och låt dem mogna.
  3. Under tiden rör ihop kontakten med förlaget och så småningom med fotografen.
  4. När skålen med idéer håller på att rinna över är det dags baka ut.
  5. Varva ordinarie jobb med bakning och fotografering samt en nypa obefintligt socialt liv. Och addera ännu mer bakning. Ta till vara på all fritid, alla lediga stunder och planera, planera, planera. Inköp, bakning, testning, mer bakning och idéer till styling. Ja natten är din bästa vän.
  6. Plasta in ordentligt och ställ svalt. Under tiden skriv rent alla recept och lämna in manuset.
  7. Gör inte misstaget att tro du är klar med din del när manuset har lämnats in. Korrekturläs en, två, ja ett antal gånger , tills du känner dig nöjd. Blir du någonsin nöjd? Nja…
  8. Vänta med spänning på att boken ska bli färdigt gräddad innan du lägger den där sista touchen.
  9. Ös på med garnering och dekorering.  Ju mer desto bättre så lägg ner den lilla extra tid som kvävs för att få bakverken se som en konditor har bakat det. Här gäller det ”More is less!”.
  10. Denna är en bok som räcker till många. Delad glädje är dubbel glädje! Beställ den här och njut!


SKRIV UT


Hur jag fick bokkontraktet kan du läsa mer här. Galet och underbar läsning.Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
STYLING: SIMONA MUNTEAN
FOTO: THOMAS HJERTÉN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.