Ett annat enkelt recept från Nyhetsmorgon. Vridna baguette som är gjorda på samma grunddeg som valnötsfrallorna eller focaccian. Verkligen ett superenkelt recept och så enkelt att variera. Detta recept tröttnar du inte på i första taget, jag vet att jag inte gör det.
Vad goda de ser ut!
Supergoda jag lovar ???
Vad fina! Har bara färsk jäst hemma. Funkar det?
Vet du ifall man behöver justera något då med vatten etc? Hur mycket färsk jäst till detta recept? 🙂
Aldrig bakat bröd då jag är rädd att misslyckas…. Men färskt bröd är det bästa jag vet….
Hej Rebecca,
Det går att baka med färsk jäst, så klart. Ha ca 1/5 del av paketet. och lös upp jästen i kallt vatten ( 3 1/2 dl) innan du blandar som vanligt. Sen kommer jästtiden bli säkert mindre, max 12 timmar kan jag tänka mig. Testa dig fram, det är så enkelt så det blir inte fel ☺️??
Så lätt att göra och vilken utdelning när brödet svalnat. Fick den sjusovande tonåringen att kliva upp! Älskar recept där degen kan stå över natten
Vad roligt att ni tyckte om brödet. Tack för att du berättade. Ha en fin dag!
hej, jag jäste degen över natten i kylen- tycker den är lättare att hantera då! Fick stå i rumstemp i ca 45 min sedan. Bröden blev jättefina- och goda!
Vad roligt att du gillade bullarna ☺️