back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SEMMELGLASS

  • 8 personer

Semmelglass är SÅ gott så jag har inga ord. Varför har jag inte gjort det tidigare? Det tar 5 till 10 minuter om man räknar bort tiden för att göra egen mandelmassa. Det är superenkelt ju. Den svåra delen blir att vänta tills glassen har stelnat i frysen. Det ser du på mina bilder, hade inte tålamod att vänta tills glassen var färdig men den blev krämig och så SÅ god.

Hur

Instruktioner

1.

Rör mandelmassan med 1/2 dl vispgrädde mjukt.

2.

Vispa 5 dl grädde till mjuka toppar. Vänd kondenserad mjölk och kardemumma i den vispade grädden.

3.

Häll glassen i en avlång brödform. Klicka i mandelmassan och rör i lätt med spetsen av en kniv. Ställ kallt i 2–3 timmar.

4.

Ta fram glassen ca 20-30 minuter innan servering.

5.

Skopa glassen i skålar eller glas. Toppa med Savoiardikex. Strö över mandelflan och kardemumma. Servera omgående.

Ingredienser

Glass

100 g mandelmassa*

0.5 dl vispgrädde

4 dl vispgrädde

1 burk á ca 390 g sötad kondenserad mjölk

1 tsk kardemumma, mortlad

Garnering

8 stycken Savoiardikex

0.5 dl mandelflan

kardemumma , mortlad