CHOKLADFUDGE MED MINI MARSHMALLOWS

chokladfudge med mini marshmallows

Det finns inte mycket som slår en kopp varm choklad med grädde en krispig vinter dag. Att stänga ute kylan och komma in i värmen, omsluta sina kalla och stela fingrar runt om en kopp med hemmagjord varm choklad och ta en klunk av. Känna hur värmen sprider sig både från fingrarna och från halsen och ner i resten av kroppen. Nej inte mycket som slår den känslan. Kanske men bara kanske om man har en bit av denna underbara chokladfudge med mini marshmallows till den varma chokladen. 

choklad fudge med mini marshmallows
choklad fudge med mini marshmallows

CHOKLADFUDGE MED MINI MARSHMALLOWS

choklad fudge med mini marshmallows
INGREDIENSER:

En sats ger 16 bitar
Tid: ca 10 minuter
Svårighetsgrad: superenkelt

Ingredienser:

  • 350 g mörk choklad av bra kvalité
  • 250 g vit choklad
  • 1 burk á 395 g kondenserad mjölk
  • ca 2 1/2 dl mini marshmallows
INSTRUKTIONER:
  1. Fodra en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. I en skål blanda vitchoklad med 5 msk kondenserad mjölk.
  3. I en annan skål lägg mörk choklad i mindre bitar och resten av kondenserade mjölken.
  4. Mikra för 15-20 sekonder åt gången, rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
  5. Häll i formen och jämna till ytan lite.
  6. Smält nu den vita chokladen i mikro i 15 sekonder åt gången.
  7. Häl den över hela mörka chokladen och strö över mini marshmallows. 
  8. Tryck dem lätt med handen. 
  9. Ställ formen svalt tills chokladen stelnar.
  10. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär i lagom stora bitar.
  11. Förvaras svalt i låda med lock.

Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
choklad fudge med mini marshmallows
choklad fudge med mini marshmallows
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.