back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NYÅRSTÅRTA ,GLITTER OCH GLAMOUR

  • 10 personer

Nu är vi här till ärets sista blogginlägg för 2019. Nyårstårta, glitter och glamour. Ju mer desto bättre. Hela nyårsafton och festen handlar om det. DrOetker black and gold strössel är perfekt att dekorera tårta eller bakverk med. Finns olika former och storlekar i samma burk. Jag använde den mindre strössel och blandade svart med guld.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörj och mjöla tre engångsformar i aluminium.

2.

Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen i det ena glaset. Fyll dem andra två med vetemjöl respektive strösocker till samma nivå som äggen. Det är därför som receptet kallas för bottnar på 3 lika.

3.

Vispa äggen kraftigt och tillsätt strösockret under fortsatt vispning.

4.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen försiktigt i äggsmeten.

5.

Fördela smeten lika i dina formar och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter.

6.

Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna så inte bottnarna sjunker.

7.

Låt bottnarna svalna i formar under en kökshandduk.

8.

Förbered choklad och vanilj tårtmoussen enligt instruktionen på fpk.

9.

Ställ en tårtbotten på ett serveringsfat. Bred hälften av choklad tårtmoussen över.

10.

Lägg en andra botten över. Bred sylt på och sen vanilj tårtmoussen över. Lägg den tredje botten över.

11.

Ställ tårtan i frysen någon kvart så blir det lättare att spackla den med choklad tårtmousse. Spara ev lite mousse att spritsa toppen med.

12.

Klä tårtan i black and gold strössel för en festligt look.

13.

Toppa med resterande mousse. Förvara tårtan kallt till servering.

Ingredienser

Bottnar

4 ägg

lika delar strösocker

lika delar vetemjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning

1 fpk DrOetker tårtmousse chokladsmak

2 1/2 mjölk och vispgrädde (hälften var)

1 fpk DrOetker tårtmousse vaniljsmak

2 1/2 dl mjölk och vispgrädde (hälften var)

2 dl hallonsylt

Garnering och dekorering

2 fpk DrOetker choklad tårtmousse

5 dl mjölk ( eller hälften mjölk hälften vispgrädde)

1 fpk DrOetker vanilj tårtmousse

2 1/2 dl mjölk ( eller hälften mjölk hälften vispgrädde)

2 burkar DrOetker Black and gold strösselmix