back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PANNACOTTA BAKELSER MED BRÄND MARÄNG

  • 4 personer

Ljuvliga pannacotta bakelser med bränt maräng. Så lyxigt enkelt och gott. Önskar att jag hade gjord dessa till nyår förra året men det blev tårta. God men det tog mig 10 gånger så mycket mer tid. Tid som jag inte hade direkt… Men det är passerat nu och i år tänker jag planera smart. Här gjorde jag en lyxig variant med vanilj- och matcha pannacotta toppad med kallvispad bränd maräng och dekorerat med inget mindre än äkta guld. Glitter och glamour är ju Nyårsaftons signatur, eller hur?

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Lägg gelatinen i kallt vatten för minst 5 minuter.

    2.

    Koka upp grädde och vaniljsocker och ta bort från spisen.

    3.

    Krama vattnet ur gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör i tills det smälter. Blanda hälften av pannacottan med matcha pulver och sila bort eventuella klumpar.

    4.

    Fördela vaniljpannacottan i 4 silikonformar. Ställ formarna i frysen tills pannacottan har stelnat. Fördela matcha pannacottan över vanilj i formarna och ställ i frysen igen tills pannacottan har stelnat på ytan.

    5.

    Toppa varje form med en Digestive kex. Tryck lätt. Kexen ska inte sjunka in i pannacottan utan bara fästas vid. Ställ formarna i frysen igen.

    6.

    Vispa äggvitorna till hårdskum. Tillsätt strösocker under fortsatt vispning, en matsked i taget.

    7.

    Fortsätt vispa tills marängen är blank och inget socker känns kvar om du gnuggar lite maräng mellan fingrarna.

    8.

    Vänd de frysta bakelserna på ett serveringsfat och garnera eller klä helt i maräng. Bränn snabbt med en brännare.

    9.

    Dekorera med ätbart guldblad. Förvaras svalt och serveras inom 2-3 timmar.

    Ingredienser

    Pannacotta

    1.25 gelatinblad

    2.5 dl vispgrädde

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk matcha grönt te (kan uteslutas)

    Maräng

    2 äggvitor

    1.5 dl strösocker

    4 Digestive kex

    ätbar guldblad