GLUTEN OCH SOCKERFRI NO-BAKE SAFFRANSPAJ

no-bake saffranspaj

Inlägget är ett reklamsamarbete med Barebells

Julen knacka på och med allt ståhej som följer är det bra att kunna spara lite tid. Denna no-bake saffranspaj svänger du ihop på nolltid när ugnen ändå är upptagen med annat. Med tanke på hur mycket vi (här syftar jag förstås på mig själv) ändå stoppar i oss under julledigheten är det skönt att veta att pajen är gluten och framför allt sockerfri. 

no-bake saffranspaj
no-bake saffranspaj

NO-BAKE SAFFRANSPAJ

INGREDIENSER:

En sats ger ca 8-10 bitar
Tid: ca 20-30 minuter + tid i kylen
Svårighetsgrad: superlätt

Ingredienser pajskal:

  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl Tyngre proteinpulver kladdkaka
  • 12 dadlar urkärnade
  • 2 msk kokos fett 
  • 1 msk kakao
  • 1 Barebells Brownie Core protein bar

Ingredienser fyllning:

  •  430 ml Barebells Vanilla milkshake
  • 2 msk maizena mjöl
  • 1 1/2 tsk gelatin (ersätt den med 2 1/2 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)
  • 1 kuvert saffran
  • 1 dl frysta tranbär och citronmeliss till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Smörj en form (ca 20-22 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.
  2. I matberedaren mixa alla ingredienser till pajskalet till en grynig och blöt massa.
  3. Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Jämna till ytan.
  4. Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.
  5. Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.
  6. I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.
  7. Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar i botten på kastrullen.
  8. Vispa gelatinen i fyllningen och ta bort från spisen.
  9. Låt fyllningen svalna lite, rör i då och då så det inte bildas en skorpa. Häll fyllningen i pajskalet.
  10. Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger. 
  11. Ställ pajen kallt i minst 4 timmar.
  12. Garnera pajen innan serveringen.

X
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.