back-button

Simona Muntean

Picture of the author

GLUTEN OCH SOCKERFRI NO-BAKE SAFFRANSPAJ

  • 10 personer

Julen knacka på och med allt ståhej som följer är det bra att kunna spara lite tid. Denna no-bake saffranspaj svänger du ihop på nolltid när ugnen ändå är upptagen med annat. Med tanke på hur mycket vi (här syftar jag förstås på mig själv) ändå stoppar i oss under julledigheten är det skönt att veta att pajen är gluten och framför allt sockerfri.

Hur

Instruktioner

1.

Smörj en form (ca 20-22 cm) med löstagbar botten, ställ åt sidan.

2.

I matberedaren mixa alla ingredienser till pajskalet till en grynig och blöt massa.

3.

Tryck i botten och upp på kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Jämna till ytan.

4.

Ställ i frysen tills du har gjort fyllningen.

5.

Blanda gelatinpulver med lite kallvatten och låt svälla i ca 5 minuter.

6.

I en kastrull på spisen blanda milkshake och maizena. Koka upp på medelvärme, rör om då och då.

7.

Koka upp och sen låt småkoka i ca 1 minut. Rör om hela tiden så den inte fastnar i botten på kastrullen.

8.

Vispa gelatinen i fyllningen och ta bort från spisen.

9.

Låt fyllningen svalna lite, rör i då och då så det inte bildas en skorpa. Häll fyllningen i pajskalet.

10.

Slå lite lätt pajen i bordet så du får bort ev luftbubblor. Alltså jag menar inte du ska slänga i väggen utan lyft formen någon cm från bordet och släpp. Upprepa ett par gånger.

11.

Ställ pajen kallt i minst 4 timmar.

12.

Garnera pajen innan serveringen.

Ingredienser

Pajskal

2.5 dl mandelmjöl

1 dl Tyngre proteinpulver kladdkaka

12 dadlar urkärnade

2 msk kokos fett

1 msk kakao

1 Barebells Brownie Core protein bar

Fyllning

430 ml Barebells Vanilla milkshake

2 msk maizena mjöl

1.5 tsk gelatin (ersätt den med 2 1/2 tsk Agar agar för vegetariskt alternativ)

1 kuvert saffran

1 dl frysta tranbär och citronmeliss till garnering