back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSGLASS MED LINGON OCH KROSSADE MARÄNGER

  • 8h

Enklaste men ack så god saffransglas med lingon och krossade maränger. Till advent eller varför inte till julafton? Du bör lägga tiden på den maten som behöver mer tid och tillsyn. Glassen svänger du ihop på 5 minuter och sen sköter frysen resten. Ingen glassmaskin behövs och DrOetkes saffransarom är så lätt att använda. Supersmidigt.

Hur

Instruktioner

1.

Vispa grädden till mjuka toppar.

2.

Vänd saffranarom och kondenserad mjölk i den vispade grädden.

3.

Häll glassen i en avlång brödform. Plasta in.

4.

Ställ kallt i 2-3 timmar.

5.

Ta fram glassen ca 30 minuter innan servering.

6.

Servera glassen med lingon och ev krossade maränger till.

Ingredienser

Glass

5 dl vispgrädde

1 burk á ca 390 g kondenserad mjölk

1 flaska DrOetker saffransarom

1 dl lingon och krossade maränger till garnering