SAFFRANSGLASS MED LINGON OCH KROSSADE MARÄNGER

saffransglass

Inlägget är i reklamsamarbete med DrOetker

Enklaste men ack så god saffransglas med lingon och krossade maränger. Till advent eller varför inte till julafton? Du bör lägga tiden på den maten som behöver mer tid och tillsyn. Glassen svänger du ihop på 5 minuter och sen sköter frysen resten. Ingen glassmaskin behövs och DrOetkes saffransarom är så lätt att använda. Supersmidigt.

saffransglass
saffransglass

SAFFRANSGLASS MED LINGON OCH KROSSADE MARÄNGER

saffransglass
INGREDIENSER:

En sats ger ca 8 portioner.
Tid: 5 minuter + 2-3 timmar i frysen
Svårighetsgrad: barnsligt enkelt

Ingredienser glass:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk á ca 390 g kondenserad mjölk
  • 1 flaska DrOetker saffransarom
  • 1 dl lingon och krossade maränger till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Vänd saffranarom och kondenserad mjölk i den vispade grädden.
  3. Häll glassen i en avlång brödform. Plasta in.
  4. Ställ kallt i 2-3 timmar.
  5. Ta fram glassen ca 30 minuter innan servering.
  6. Servera glassen med lingon och ev krossade maränger till.

Du kan smaksätta glassen med hackade nötter, hackad vit choklad och hallon.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.