KÄRLEKSMUMS EN RIKTIG KÄRLEKSHISTORIA

kärleksmums

Kärleksmums, en riktig kärlekshistoria. Kalla den kärlek vid första ögonblicket eller rättare sagt vid första tugga. Jag blev helt kär i kärleksmums så fort jag smakade. 

Du vet, jag har inte alltid varit en baknörd, det blev jag för ett par år sen. Så innan dess bakade jag ganska så sällan men gjorde jag det så var kärleksmums ofta på agendan. Alla i familjen älskar dessa kaffe och chokladbitar med glasyr och kokostopping.

kärleksmums

KÄRLEKSMUMS

INGREDIENSER:

En sats ger 30 stycken
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser smet:

  • 225 g smör, smält
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 1/2 dl vetemjöl

Ingredienser glasyr:

  • 75 g smör
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 – 3 ½ dl florsocker
  • 1/2 dl starkt bryggd kaffe
  • riven kokos till garnering
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en långpanna ca 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Häll mjölken över den varma smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt, helst med en elvisp.
    Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda med en slickepott till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. I en kastrull på spisen smält smöret, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ingredienserna väl.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund. Med en sushipinne eller liknande gör håll i kakan.
  7. Bred därefter glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
  8. Häll upp ett glas kall mjölk, ät och njut!

 
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.