SAFFRANSBOLLAR

saffransbollar

Saffransbollar, krämiga färskost och kexbollar med saffranssmak. Utan choklad. Lagom söta. Som du svänger ihop på 5 minuter. Då finns det mer tid till annat. Du kan göra i förväg och förvara dem i lufttät burk i kylskåp.  

Nu är det officiellt. Har startat med julbaket så det testas för fullt i mitt kök. Glöm inte att följa på Instagram så missar du inget recept.

saffransbollar
saffransbollar

SAFFRANSBOLLAR

INGREDIENSER:

En sats ger 16 stycken
Tid: 15 minuter
Svårighetsgrad: enkelt

Ingredienser:

  • 1 kuvert saffran 
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 200 g Digestivekex, finkrossade
  • 100 – 125 g färskost typ Philadelphia
  • riven kokos eller florsocker att rulla bollarna i
 
INSTRUKTIONER:
  1. Mortla saffran och strösocker och blanda med citronsaft. Låt stå och dra ca 10 minuter så smakerna kommer fram bättre.
  2. Blanda kex, saffran och färskost. Börja med 100 g fäskost.
  3. Blanda till en tjock smet/deg.
  4. Dela i 16 lika bitar och rulla till bollar.
  5. Ställ kallt ca 30 minuter.
  6. Rulla bollarna i riven kokos eller florsocker och lägg i en låda med lock.
  7. Förvaras svalt.

Tänker du rulla bollarna i florsocker får du göra precis innan servering.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
saffransbollar
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.