CHOKLAD BRÖDPUDDING

choklad brödpudding

Inlägget är i reklamsamarbete med Sundqvist

Alltså, dra mig baklänges så gott. Denna choklad brödpudding är to die for. Varför har jag inte gjort brödpudding tidigare? Vet du annat som är bra? Har du gammalt vetebröd så ska du inte slänga det utan göra brödpudding på. Vet du hur gott det är? Näää just det. Så nästa gång du har kvar vetebullar som börjar bli torra och tråkiga gör brödpudding på.

Jag gjorde en stor sats så min  stora stekpanna från Scanpan, på 30 cm, kom väl till användning. Det är en stekpanna från Scanpans serie TechnIQ som passar till alla spisplattor, även induktion, och även tål ugnsvärme upp till 250 grader.

choklad brödpudding
choklad brödpudding

CHOKLAD BRÖDPUDDING

INGREDIENSER:

En sats ger ca 8 portioner
Tid: ca 50 minuter effektiv tid
Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 5-6 stora vetebullar, delade i små kuber
  • 100 g chokladknappar
  • ev färska hallon och vaniljglass till servering.
INSTRUKTIONER:
  1. I en kastrull på spisen värm upp vispgrädde och mjölk till nästan det börjar koka.
  2. Ta bort från spisen och häll i den hackade chokladen. låt stå någon minut. Rör i tills chokladen har smält. Ställ åt sidan att svalna.
  3. I en skål vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och blanda väl. Viktigt att chokladen inte är för varmt så äggen inte ”kokar”.
  4. I en annan skål blanda hälften av chokladmixturen med brödbitarna och chokladknapparna.
  5. Smöra din stekpanna och lägg i brödbitarna. Häll över resterande chokladmixtur och strö över resterande chokladknappar. Täck med aluminiumfolie och låt det stå och vila för 30 minuter. 
  6. Sätt under tiden ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme.  Grädda puddingen för 25 minuter med folien på. Ta bort folien och grädda ytterligare 15-20 minuter eller tills du får en liten gräddad krispig yta men inte bränt.
  7. Serveras varmt med vaniljglass och färska hallon.

 Det bästa med min nya stekpanna är att jag kan både laga mat och baka i den.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.