back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PANNKAKSTÅRTA MED FÄRSKOST

Så lyxigt och gott med pannkakstårta med färskost. Och så enkelt att göra. Nu gjorde jag en annorlunda variant som ser ut som en kon eller hustak, gran… Kalla den vad du vill. Har använt min nya blender från Kitchen Aid, så himla smidigt. Du slänger in alla ingredienser, kör blendern på full effekt någon minut och du har en jämn och fin smet. Kommer använda den till muffins och tårtbottnar. Du vet såna one bowl recept där du slänger i allt i en skål och bara kör. Älskar enkelt.

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Häll alla ingredienser i blender och vispa snabbt till en jämn smet. Sätt lock på kannan och ställ den kallt i 30 minuter.

    2.

    Heta upp stekpannan och pensla med lite olja.

    3.

    Häll ca en slev smet i den heta stekpannan och grädda ca 1 minut på ena sidan tills smeten stelnar ordentligt, vänd och grädda ytterligare en minut på andra sidan.

    4.

    Lägg på en tallrik och sätt ett lock över för att hålla pannkakorna varma. Grädda alla.

    5.

    Rör osten mjuk. Tillsätt florsocker och vanilj. Blanda till en jämn kräm. Blanda inte för mycket så krämen blir rinnig.

    6.

    Fyll varje pannkaka med sylt och rulla.

    7.

    Bred kräm på ett serveringsfat. Lägg fyra pannkakor och smeta lite kräm över. Lägg sen tre pannkakor i mitten och smeta kräm över. Fortsätt med två pannkakor och avsluta med en. Du får formen av ett hustak. Klä sen hela tårtan i kräm.

    8.

    Ställ fatet kallt. Strö riven choklad över precis innan servering. Skär i lagom tjocka bitar.

    Ingredienser

    pannkakssmet

    1 ägg

    2.5 dl vetemjöl

    6 dl mjölk

    1 knivsudd salt

    rapsolja till stekning

    Fyllning och garnering

    2 dl hallonsylt

    400 g färskost naturell

    1 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    riven choklad att strö över