HALLOWEEN MUFFINS

Halloween muffins

Inlägget är ett reklamsamarbete med Hemmakväll

Halloween muffins att spöka kvällen med. Bjud familjen, busa med barnen och framför allt ha kul. Dessa muffins är skrämmande saftiga och goda och döroliga att göra. Kommer du att fira Halloween? Vad väntar du på då?

Halloween muffins
Halloween muffins

HALLOWEEN MUFFINS

Halloween muffins
INGREDIENSER:

En sats ger 12 stycken
Tid: 1 h

Ingredienser chokladsmet:

• 2 ½ dl vetemjöl
• 2 ½ dl strösocker
• 1 dl mörk kakao
• 1 tsk bikarbonat
• ½ tsk salt
• 1 stora ägg
• 1 ¼ dl mjölk och 2 msk vinäger (låt stå i 5 minuter)
• 1 ¼ dl rapsolja eller annan neutral olja
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 ¼ dl kokt vatten

Ingredienser chokladkräm:
• 300 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
• 200 g ljus choklad, smält och avsvalnad

Garnering:
• 6–8 Oreokex krossade
• Halloweengodis så som vampyrtänder, döskallar m m

INSTRUKTIONER:

1. Sätt ugnen på 150º. Lägg muffinsformar formar i en plåt. Ställ åt sidan.
2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.
3. Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.
4. Vispa i sist det kokta vattnet. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.
5. Blanda i 1 dl chokladknappar.
6. Fördela i formarna med hjälp av decilitermått. Fyll formarna endast 2/3 delar så det finns plats för muffinsarna att växa.
7. Grädda i mitten av ugnen för ca 30–35 minuter.
8. När det är ca 10 minuter kvar av tiden ta ut plåten bara halvvägs och strö över resterande 1 dl chokladknappar.
9. Om du är osäker på när muffinsarna är klara gör tandpetartestet. Kommer tandpetaren nästan torr ut då är dem klara.
10. Låt dem svalna under en kökshandduk.
11. Låt dem kallna helt på galler.
12. Vispa smöret vit och luftigt. Under fortsatt vispning tillsätt den smälta chokladen.
13. Bredd eller spritsa kräm på muffinsarna, strö över krossat kex och garnera med godis.


Otroligt saftiga muffins som häller länge men det finns ingen risk att det blir kvar efter Halloween.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.