S´MORES CHOKLADTRYFFEL PAJ

s´mores chokladtryffel paj

Är du som jag förtjust i amerikanska desserter? Älskar du också kombinationen marshmallows och choklad? Då kommer dina mungipor gå uppåt om jag säger ordet s´mores. Eller hur? Grillade marshmallows och ett tjock lager choklad mellan två Digestive kex. Du kan göra s´mores hemma trots att du saknar en brännare eller möjlighet att grilla ute. Hur? Låt mig berätta hur och när vi ändå är inne på det tycker jag du ska testa min s´mores paj. Jag har fått till ett superenkelt men himmelskt gott recept på s´mores chokladtryffel paj. Jag räknade faktiskt hur många ingredienser som behövs till detta läckerhet och det är endast fem. Jag vet, låter otroligt men det är faktiskt sant.

s´mores chokladtryffel paj
s´mores chokladtryffel paj

S´MORES CHOKLADTRYFFEL PAJ

s´mores chokladtryffel paj
INGREDIENSER:

Ingredienser pajskal:

  • 200 g finkrossade Digestive eller Marie kex
  • 150 g smält smör

Ingredienser chokladtryffel fyllning:

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad, grovt hackad
  • 22-24 stycken stora marshmallows delade i halvor.
INSTRUKTIONER:
  1. Blanda kex och smör och tryck i botten och upp på kanterna på en pajform som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant eller botten.
  2. Tryck ut med baksidan av en sked eller ett glas.
  3. Ställ pajskalet kallt tills du förbereder tryffelfyllningen.
  4. I en kastrull mät upp smör och grädde.
  5. Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.
  6. Tillsätt chokladen och mixa fyllningen slät med en stavmixer eller för hand.
  7. Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 3-4 timmar.
  8. Toppa pajen med  marshmallow halvorna och bränn av ytan med en brännare.
  9. Har du ingen brännare att rosta ytan på marshmallows får du använda ugnen.
  10. Sätt ugnen på högsta värmen och på grillen.
  11. Ställ pajen högst upp in i ugnen för ett par minuter. Passa ugnen så inte du bränner marshmallows mer än det behövs. 
  12. Servera.

Det går alldeles utmärkt att bränna maräng eller marshmallows i ugnen om man inte har en brännare. Det viktigaste är att grilla ett par minuter i taget. Passa ugnen så du inte bränner ner hela efterrätten för det kan gå fort.  Pajen smakar gott även kall, du får bara lite tuggmotstånd i marshmallows. Gott som tusen! 
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
s´mores chokladtryffel paj
s´mores chokladtryffel paj
s´mores chokladtryffel paj
FOTO: SIMONA MUNTEAN
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.